nieuws

Fokker opent fabriek in India

Manufacturing

Fokker Elmo, de Nederlandse producent van bekabelingssystemen voor vliegtuigen en motoren gaat een productiefaciliteit bouwen in India. GKN Fokker Elmo (de officiële naam van Fokker Elmo) en de staat Maharashtra (India) hebben hiervoor een Memorandum of understanding ondertekend.

Fokker opent fabriek in India
Foto: GKN Aerospace Fokker

De nieuwe fabriek zal in Pune in de staat Maharashtra worden gebouwd in het laatste kwartaal van 2018. De productie start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019.

Assemblage bedradingssystemen

De fabriek zal zich richten op de assemblage van bedradingssystemen voor commerciële vliegtuigen. Er zijn ook plannen voor de installatie van een eigen bedradingsontwerp en productiesysteem.

Meerdere productiefaciliteiten

Fokker Elmo heeft al productiefaciliteiten in Brabant, China en Turkije. Enkele jaren geleden werd ook al een joint venture opgericht met een Indiase onderneming uit Bangalore. Nu komt er dus een productielocatie in Pune. Er wordt verwacht dat tegen 2017 deze locatie werkgelegenheid kan bieden aan 800 werknemers.

Reageer op dit artikel