nieuws

Umicore investeert in productie kathodematerialen voor elektrische auto’s

Manufacturing

Umicore gaat een fabriek bouwen voor de productie van kathodematerialen voor elektrische auto’s. De fabriek zal worden gevestigd in het Poolse Nysa.

Umicore investeert in productie kathodematerialen voor elektrische auto’s

De fabriek zal de hoogtechnologische en eigen productietechnologieën gebruiken die ontwikkeld zijn om aan de hoogste prestatie- en kwaliteitsnormen van de autosector te voldoen. De eerste fase van deze investering maakt deel uit van het programma van 660 miljoen euro  dat eerder dit jaar werd aangekondigd. Deze eerste fase zal naar verwachting eind 2020 operationeel zijn.

400 banen

Nysa ligt in de buurt van Umicore’s Europese klanten en zal toegang geven tot goed opgeleid technisch personeel en koolstofarme elektriciteit. De eerste fase zal naar verwachting tot 400 banen creëren. Het wordt de eerste grote Europese fabriek voor kathodematerialen.

Proces Competentie Centrum

Umicore zal ook een nieuw Proces Competentie Centrum bouwen in haar bestaande vestiging in Olen (België). Het centrum moet het bedrijf versterken in innovatieve, energie-efficiënte productieprocessen, die wereldwijd in haar hightech installaties zullen worden toegepast. De investering zal naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd, met banen voor een twintigtal onderzoekers.

Marc Grynberg, CEO van Umicore, verklaart: “Beide beslissingen zijn belangrijke mijlpalen voor Umicore. Ze zullen enorm bijdragen aan het initiatief van de Europese Unie voor de bevordering van een toonaangevende industrie van herlaadbare batterijen, gebaseerd op vernieuwende technologieën en een duurzame toeleveringsketen.”

Reageer op dit artikel