nieuws

Nieuwbouw hoofdkantoor Océ in Venlo gestart

Manufacturing

Océ krijgt een nieuw hoofdkantoor in Venlo. Het nieuwe kantoor van de producent van high-tech printers en innovatieve printtechnologieën heeft een vloeroppervlak van 15.500 m2 en biedt plaats aan circa 550 medewerkers. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Nieuwbouw hoofdkantoor Océ in Venlo gestart
Foto: Canon

In de laatste week van september is BAM, aan wie de opdracht voor de nieuwbouw is gegund, gestart met het fundatiewerk. De voorbereidingen voor dit werk zijn in april van dit jaar gestart met het bouwrijp maken van het terrein waarop het nieuwe hoofdkantoor van Océ zal worden gebouwd. In de afgelopen paar maanden is er hard gewerkt om de bouwplaats te egaliseren en in te richten met alle benodigde faciliteiten en te voorzien van de belangrijkste voedingen voor elektriciteit en de sprinklerinstallatie. De bronnen voor de koude- en warmteopslag zijn inmiddels ook geboord. Deze zullen worden gebruikt voor duurzame koeling en verwarming van het nieuwe hoofdkantoor.

Océ wil met gebouw innovatie stimuleren

Het ontwerp is een markant en duurzaam gebouw. Door alle kantoorfuncties onder één dak te verenigen, deze optimaal met elkaar te verbinden en daarmee de onderlinge synergie te versterken, stimuleert Océ innovatie en geeft het uitdrukking aan Océ als één hechte en innovatieve gemeenschap. Er worden in het gebouw aangename en groene ontmoetingsplaatsen opgenomen om netwerken, projectmatig werken en kennisuitwisseling te stimuleren.

Over Océ

Sinds de oprichting in 1877 is Océ specialist op het gebied van digital imaging, industrial printing en business services. De missie van Océ is het versnellen van nieuwe ontwikkelingen in digitale print technologieën en deze toe te passen in producten en diensten van lokale creatieve studio’s tot wereldwijde multinationals. Als onderdeel van de Canon Groep, heeft het een uitgebreid netwerk van R&D centra voor het ontwikkelen van opkomende digitale print technologieën in toekomstige markten.

Reageer op dit artikel