nieuws

Gratis het beste uit PT Industrieel Management 2018!

Manufacturing

De redactie van PT Industrieel Management heeft de beste artikelen van 2018 voor u gebundeld.

Gratis het beste uit PT Industrieel Management 2018!

Download gratis een bundeling van de 5 meest gelezen en best gewaardeerde artikelen van 2018, met daarin opgenomen:

Met digital twin meer output, betere kwaliteit, minder downtime

De digitalisering van de industrie onder de noemer smart industry is in volle gang. De laatste tijd staat de ultieme versie daarvan in de belangstelling. Een fysieke fabriek en zijn ‘digital twin’ gaan een voortdurende wisselwerking aan met als inzet stroomlijning van ontwerp, productie en onderhoud. Professor Jan Post, hoogleraar Digital Fabrication aan de Universiteit Groningen en verbonden aan Philips geeft toelichting wat een digital twin precies is en hoe dat in de praktijk kan verlopen.

Autonome robot in maakbedrijf nog stap te ver?

Autonome robots kunnen zware, saaie of repetitieve taken overnemen. Maar wat is een autonome robots precies? En wat zijn de voornaamste hobbels die men moet nemen om een autonome robot in een maakbedrijf te integreren? Rokus Ottervanger co-founder van RUVU, een startup uit het roboticalab van de TUE, geeft uitleg. Over sensordata en wereldmodellen.

Stapsgewijs naar een nieuw ERP

Veel bedrijven kijken op tegen de implementatie van ERP-software. Met als gevolg, dat het gat groeit tussen de gemiddelde versie, die bedrijven in gebruik hebben en de technologie die ERP-leveranciers nu aanbieden. Daardoor wordt de onvermijdelijke overstap steeds lastiger. Toch kan, met een juiste aanpak, al een aantal hobbels op de weg worden weggenomen.

VSH Fittings bijna volledig geautomatiseerd

Een buis aan de ene kant erin, een T-splitsing, een bocht of een rechte fitting eruit aan de andere kant. VSH Fittings stampte op haar locatie in Hilversum in drie jaar tijd een bijna volledig geautomatiseerde fabriek uit de grond. Een fabriek waar deelprocessen zoals lassen en frezen, onder meer door lopende banden en grijparmen van robots aan elkaar zijn gekoppeld.

‘In cycli ontwikkelen biedt enorme voordelen’

Het is niet eenvoudig om een succesvolle startup uit de grond te trekken, zeker niet wanneer je een hightech machine ontwikkelt. De investeringen zijn groot en het traject is lang voordat er geld kan worden verdiend. Cerescon verkocht na vier jaar haar eerste geautomatiseerde selectieve aspergeoogstmachine. CTO Ad Vermeer: ‘Voor startups is het belangrijk in cycli te ontwikkelen. Je kunt snel iets tastbaar laten zien, het vertrouwen groeit en je creëert bij iedere cyclus de mogelijkheid nieuwe financiering aan te trekken.’

Download hier de gratis digitale uitgave met de 5 beste artikelen uit PT Industrieel Management.

Reageer op dit artikel