nieuws

Gecertificeerde circulaire polymeren uit gemengd plastic afval op de markt

Manufacturing

Sabic brengt in 2019 samen met Unilever, Vinventions en Walki Group ISCC gecertificeerde circulaire polymeren op de markt. Deze polymeren worden door het chemieconcern op het Chemelot terrein in Geleen geproduceerd uit een grondstof gemaakt van gerecycleerd plastic afval.

Gecertificeerde circulaire polymeren uit gemengd plastic afval op de markt
Foto: Sabic

Sabic start de productie van gecertificeerde circulaire polymeren. Unilever, Vinventions en Walki Group zullen de gerecyclede polymeren gebruiken in consumentenverpakkingen die in 2019 op de markt verschijnen.

Gemengd laagwaardig plastic afval

De gecertificeerde circulaire polymeren worden geproduceerd op basis van een grondstof die bekend staat als Tacoil – een gepatenteerd product van het Britse Plastic Energy.  Tacoil ontstaat uit de recycling van gemengd, laagwaardig plastic afval dat anders wordt verbrand of gestort. De gecertificeerde circulaire polymeren worden vervolgens aan de genoemde klanten geleverd, die deze polymeren inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige en veilige verpakkingen voor hun producten.

Deze introductiefase is een belangrijke stap richting de bouw van de eerste commerciële fabriek voor de productie en verwerking van de grondstof in Nederland. De bouw van deze fabriek is recentelijk door Sabic en Plastic Energy aangekondigd.

 

Reageer op dit artikel