nieuws

Mitsui Chemicals Group start bouw fabriek op Chemelot

Manufacturing

Mitsui heeft het startsein gegeven voor de bouw van de fabriek op Chemelot voor productie van innovatief kunststof materiaal (PP Compound). Vanuit de automotive industrie is er sprake van een sterk toenemende vraag naar lichtgewicht oplossingen op basis van polypropeen kunststof materialen.

Mitsui Chemicals Group start bouw fabriek op Chemelot
Impressie fabriek Mitsui Chemicals Group

De planning is dat deze nieuwe fabriek medio 2020 start met de productie, wat een directe werkgelegenheid oplevert van ongeveer 100 arbeidsplaatsen. Deze arbeidsplaatsen bevinden zich op het gebied van R&D, maar het merendeel bevindt zich binnen de productie-omgeving. De productie bestaat uit het compounderen van polypropeen (mengen van kunststoffen met vulstoffen bij hogere temperatuur). 

Research Center op Brightlands Chemelot Campus

Naast de vestiging van de fabriek op het Industrial Park heeft Mitsui het besluit genomen een research Center te vestigen op  Brightlands Chemelot Campus. Op deze manier is het bedrijf in staat haar klanten in Europa direct en op maat te bedienen met innovatieve en duurzame oplossingen. Daarnaast versterkt Mitsui het wereldwijde R&D netwerk van de Groep.

Eén van de doorslaggevende factoren voor de keuze voor de Brightlands Chemelot Campus is dat het automotive cluster op Chemelot goed is vertegenwoordigd met spelers als SABIC, Arlanxeo, DSM, Sekisui, Brightlands Materials Center, Polyscope. Ook de nabijheid  van VDL Nedcar en een aantal toeleveranciers  hebben de keuze voor Brichtlands Chemelot Campus beïnvloed.

Reageer op dit artikel