nieuws

Ultimaker introduceert cloudplatform en vergroot de mogelijkheden voor toepassen materialen

Manufacturing

Ultimaker, specialist op het gebied van desktop 3D-printing, heeft aangekondigd dat de materiaalfabrikanten Essentium, eSUN en Polymaker zich aansluiten bij de open materiaalalliantie van Ultimaker. Deze samenwerking vergroot de mogelijkheden voor materialen en toepassingen voor FFF 3D-printen in een breed scala aan industrieën. Daarnaast heeft het bedrijf een cloud-platform gelanceerd.

Ultimaker introduceert cloudplatform en vergroot de mogelijkheden voor toepassen materialen
Foto: Ultimaker

Ingenieurs in de elektronicamarkt kunnen gebruikmaken van FFF (Fused filament fabrication) 3D-printen als de materialen veilig zijn voor elektrostatische ontlading (ESD). Dit maakt ze geschikt voor de productie van elektronica. Ingenieurs en ontwerpers in deze industrie kunnen sinds kort de desktop 3D-printer gebruiken doordat de printprofielen met de juiste eigenschappen in de Ultimaker Marketplace beschikbaar zijn.  Samen met BASF heeft Essentium een serie ESD-veilige filamenten ontwikkeld.
Materialenfabrikant Polymaker, die zich eveneens bij de open materiaalalliantie heeft aangesloten, biedt drie materialen aan: PolyMide PA6-CF, PolyMide CoPA en PolyCast. Het zijn volgens het bedrijf de meest unieke en geavanceerde materialen in hun portfolio die kunnen zorgen voor talloze nieuwe toepassingen.

Leestip: Ultimaker, van zolderkamer naar wereldmarktleiderschap

Biologisch afbreekbare 3D-geprinte producten

eSUn gespecialiseerd in de industrialisatie van biologisch afbreekbare polymeren neemt eveneens deel aan de open materiaalalliantie met materiaalprintprofielen voor PETG, ePA-CF en HIPS (High Impact Polystyrene). Door gebruik te maken van duurzame bronnen kan de ontwikkeling van milieuvriendelijke 3D-geprinte producten worden versneld.

Nieuwe materiaalprofielen direct beschikbaar

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “Essentium, eSUN en Polymaker zijn gerespecteerde materiaalfabrikanten die unieke materiaaleigenschappen bieden die relevant zijn voor ingenieurs in een breed scala aan industrieën.”
De printprofielen van Essentium, eSUN en Polymaker kunnen per direct worden gedownload in de Marketplace in Ultimaker Cura. Gebruikers kunnen het materiaalprofiel naar keuze selecteren en binnen een paar seconden beginnen met printen.

Leestip: Vergelijking tussen 3D-printtechhnieken SLA, FDM en SLS

Cloud-platform ondersteunt 3D-print workflow

Ultimaker heeft daarnaast de Ultimaker Cloud gelanceerd. Dit is een cloud-platform dat is ontworpen om de professionele 3D-print workflow te ondersteunen. De eerste cloud-diensten die worden aangeboden zijn 3D-printen of afstand, ongelimiteerde toegang tot de Marketplace en beoordelingen in de Marketplace. Ook is er nu de mogelijkheid om een back-up te maken van gebruikersinstellingen voor toegang op afstand.
Jos Burger, CEO van Ultimaker: “Ultimaker Cloud vormt de basis voor toekomstige waardeproposities van Ultimaker en onze belangrijkste industriële partners. Dit is een belangrijke stap in onze missie om de wereldwijde transitie naar lokale, digitale productie te versnellen. We hebben samen met ons wereldwijde netwerk van software- en materiaalpartners hard gewerkt aan deze oplossing. Ik twijfel er niet aan dat dit ervoor zorgt dat Ultimaker de voorkeursoplossing op het gebied van dekstop 3D-printen wordt.

Reageer op dit artikel