nieuws

VDL Groep versterkt zijn positie in de markt van AGV’s door miljoenenorder

Manufacturing

VDL Automated Vehicles gaat tot 2023 maar liefst 80 elektrische én autonoom rijdende voertuigen leveren aan havenoperator PSA. Deze voertuigen zullen vanaf 2021 worden ingezet voor de logistiek in de containerterminal van de haven van Singapore. Met de order zijn tientallen miljoenen euro’s gemoeid.

VDL Groep versterkt zijn positie in de markt van AGV’s door miljoenenorder
Het type automatisch geleide voertuig (rechts) dat VDL Automated Vehicles eerder aan PSA heeft geleverd. (foto: VDL)

De order van havenoperator PSA  (eind maart werd de order bekendgemaakt) is goed voor ongeveer 100.000 uur werk en levert extra werkgelegenheid op in Brabant en in Singapore. In Nederland heeft VDL hiervoor vooral behoefte aan engineers en software-programmeurs. In Singapore, waar de eindassemblage van de AGV’s deels zal plaatsvinden, zal de lokale serviceorganisatie van VDL worden uitgebreid. De AGV’s zullen 24 uur per dag, zeven dagen per week containers vervoeren.

Leestip: Technologisch is de wereld klaar voor AGV

Samenwerkingsverband

In 2015 heeft VDL al twee prototype AGV’s geleverd aan PSA in Singapore. “Doordat deze twee voertuigen naar volle tevredenheid van onze klant in operatie rijden, is de basis gelegd voor deze schitterende order”, stelt manager Karel Smits van VDL Automated Vehicles. “Met deze gunning zetten we onszelf als ontwikkelaar van transportoplossingen voor zelfrijdende voertuigen nog steviger op de kaart.”
VDL Automated Vehicles heeft eerder grote aantallen AGV’s geleverd voor onder andere ECT in Rotterdam en voor het Duitse industriële concern BASF in Ludwigshafen. Wat die laatste automatisch geleide voertuigen betreft is VDL mondiaal technologisch koploper: bij BASF rijden de voertuigen onbemand tussen het overige verkeer op een industrieterrein.

Technische specificaties VDL-AGV’s voor PSA:

  • Maximaal tilgewicht: 65 ton (vergelijkbaar met 8 lichtgewicht stadsbussen exclusief passagiers)
  • Lengte: 15 meter, hoogte: 2 meter
  • Maximumsnelheid: 25 km/uur
  • 100 procent elektrisch
  • Rijdt autonoom (via computer aangestuurd)
Reageer op dit artikel