nieuws

Gratis bedrijfsscan zorgt voor toekomstbestendige fabrieken

Manufacturing

De Fabriek van de Toekomst (FOKUS) lanceerde 10 mei 2019 in samenwerking met een breed scala aan kennispartners een bedrijfsscan, die inzichten geeft in de ontwikkelingskansen van mkb-bedrijven. Deze scan is speciaal ontwikkeld voor de maakindustrie en geeft ondernemers direct zicht op innovatiekansen. De scan is gratis en eenvoudig online in te vullen.

Gratis bedrijfsscan zorgt voor toekomstbestendige fabrieken

De technologische industrie in Nederland en België staat voor grote uitdagingen. Het leveren van kwaliteit, meegaan met de nieuwe ontwikkelingen, kleine productiereeksen betaalbaar houden, snelheid kunnen garanderen, en duurzaam ondernemen. In samenwerking met Interreg maakt De Fabriek van de Toekomst van deze uitdagingen kansen. Kleine en middelgrote bedrijven worden gestimuleerd om samen te innoveren in productietechnologie door kennis en faciliteiten te verbinden en proactief in te zetten. Op deze manier kunnen bij mkb-bedrijven innovaties op maat worden ontwikkeld en geïmplementeerd, die hen vervolgens helpen om te transformeren naar een toekomstbestendige fabriek.

Hoe werkt de bedrijfsscan?

Op de website van Fabriek van de Toekomst  kan een scan worden gestart waarin eerst een aantal bedrijfsgegevens wordt gevraagd. Hierna volgt de scan. Denk aan vragen over het investeringsbeleid op het gebied van productietechnologie, hoe het bedrijf informatie verzamelt, hoe modern de gebruikte productietechnologieën zijn, welke onderhoudsstrategieën worden toegepast, in welke mate werknemers zijn gekwalificeerd, enzovoort. Na het invullen van de scan ontvangen deelnemende bedrijven meteen een rapport met een benchmark en diverse inzichten.
De scan kan bedrijven inzicht bieden in welke transformaties de sleutel kunnen vormen tot het succes van het bedrijf. De scan is gratis en eenvoudig in te vullen.

 

 

Reageer op dit artikel