nieuws

Smoothie fabrikant vestigt zich met CO2-neutrale fabriek in Rotterdam

Manufacturing

Smoothie fabrikant innocent start dit najaar met de bouw van haar eigen CO2-neutrale fabriek in het Rotterdams havengebied. Ruim vier jaar is er gewerkt aan de bouwplannen. Uiteindelijk is er gekozen voor Rotterdam als nieuwe thuisbasis.

Smoothie fabrikant vestigt zich met CO2-neutrale fabriek in Rotterdam
Artist impression

De fabriek, waarin 250 miljoen dollar wordt geïnvesteerd, zal zo’n 400 miljoen flesjes gekoeld sap per jaar produceren voor zeventien Europese landen en zal zorgen voor zo’n 200 nieuwe banen. Door het besparen van miljoenen kilometers wegverkeer en het verminderen van de koolstofvoetafdruk met tien procent, bouwt innocent verder aan haar ambities en voorbeeldfunctie in duurzame productie.
Douglas Lamont, CEO innocent drinks: “We zijn ontzettend blij dat we onze eigen CO2-neutrale fabriek gaan bouwen, waar we alles, van fruit tot fruit-in-een-flesje, onder één dak kunnen doen. We zijn al vier jaar bezig om ons productienetwerk dichter bij elkaar te brengen, en zo onze impact op het milieu te verminderen. Het hebben van een eigen fabriek is ook logisch gezien onze forse groei op het Europese vasteland. De fabriek moet een gezonde en inspirerende werkplek worden voor alle werknemers.”

Over de fabriek

Met de bouw van de fabriek wordt het logistiek netwerk van het bedrijf vereenvoudigd, waardoor er per jaar meer dan 13.000 vrachtwagenritten worden bespaart en 93 procent van de vrachtwagens van de weg worden gehaald. Hiermee wordt naast andere initiatieven de CO2 uitstoot nog verder teruggedrongen. Naast CO2-reductie staat ook minimaal waterverbruik en het behandelen van afval als bron op de agenda.

Reageer op dit artikel