nieuws

Nieuwe waterstoffabriek in Antwerpen

Manufacturing

Air Liquide is gestart met de bouw van een “nieuwe generatie” waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Nieuwe waterstoffabriek in Antwerpen
Foto: Air Liquide

Air Liquide investeert tachtig miljoen euro in de bouw van een nieuwe generatie waterstofproductie-eenheid. De fabriek zal waterstof produceren met ​een verhoogde energie-efficiëntie zonder overtollige stoomproductie en een verminderde koolstofvoetafdruk​. ​Het totale aardgasverbruik voor de productie van waterstof en de CO2-uitstoot zullen met ongeveer vijf procent worden verminderd in vergelijking met een conventionele productie-eenheid. Tegelijkertijd zal een deel van de CO2 die tijdens het productieproces wordt gegenereerd, worden opgevangen en aan chemiebedrijf Covestro worden geleverd als grondstof voor de productie van aniline, dat wordt gebruikt als grondstof in de bouw- en voor auto’s en huishoudapparaten.

Reageer op dit artikel