nieuws

Tata Steel en Harsco bouwen fabriekshal tegen grafiethinder

Manufacturing

Tata Steel en Harsco zijn gestart met de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder.

Tata Steel en Harsco bouwen fabriekshal tegen grafiethinder
(foto: Tata Steel, archief)

Sinds afgelopen zomer heeft Wijk aan Zee te maken met grafiet dat van tijd tot tijd neerdaalt in het dorp. Met de bouw van de fabriekshal dzetten Tata Steel en Harsco een stap om een einde te maken aan de grafietoverlast voor de omgeving.

ROZA-slak

De realisatie van de hal is naar verwachting gereed in april 2020 gereed. Daarnaast gebruikt Tata Steel vanaf volgend jaar platte bakken in plaats van diepe slakpannen voor de verwerking van ROZA-slak. Hierdoor ontstaat een lange dunne plaat ROZA-slak. Dit zorgt voor een snellere koeling waardoor de slak afgedekt vervoerd en verwerkt kan worden in de nieuwe hal.

Integraal plan

De maatregelen tegen grafiet zijn onderdeel van het integrale plan tegen overlast dat Tata Steel eind maart heeft aangekondigd. Dit bestaat uit korte- en langetermijnoplossingen waarmee alle vormen van overlast worden aangepakt, zoals stof, geur en geluid.

 

Reageer op dit artikel