nieuws

Fujifilm Manufacturing bouwt nieuwe productiefaciliteit

Manufacturing

Fujifilm in Tilburg gaat celkweekmedia produceren voor de biofarmaceutische industrie

Fujifilm Manufacturing bouwt nieuwe productiefaciliteit
Eind 2016 opende Fujifilm een Open Innovation Hub in Tilburg (foto: Fujifilm)

Fujifilm Manufacturing Europe heeft aangekondigd een nieuwe productiefaciliteit te bouwen in Tilburg. In juni 2018 nam het concern Fujifilm Irvine Scientific over, een wereldwijd producent in de ontwikkeling en productie van celkweekmedia met productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Japan. Er is behoefte om uit te breiden met een derde productiefaciliteit in Europa en deze komt in Tilburg.

Celkweekmedia ontwikkelen vereist precisie-engineering

Een van de fabrieken van Fujifilm wordt omgebouwd tot productiefaciliteit voor het produceren van celkweekmedia voor de biofarmaceutische industrie. Celkweekmedia leveren voedingstoffen zodat cellen in een bioreactor of in een lab kunnen groeien. President Peter Struik: “Het produceren van celkweekmedia is een ingewikkeld technologisch proces, wat precisie-engineering vereist en een hoog kwaliteitsbesef. Bij Fujifilm Tilburg beschikken wij over deze productie-expertise, de faciliteiten en een goede infrastructuur. Dit was een goede combinatie en we zijn verheugd om bij te dragen aan de biofarmaceutische industrie door het leveren van hoog kwaliteitsproducten.”

De eerste werkzaamheden voor de bouw zijn gestart en de productie zal naar verwachting starten in de tweede helft van 2021. Naar verwachting zal dit vijftig tot zeventig banen opleveren.

Lees ook: Fujifilm opent Open Innovation Hub in Europa

Reageer op dit artikel