nieuws

Weinig verandering op het gebied van digitalisering in Nederlandse industrie?

Manufacturing

Waar staan Nederlandse machinebouwers op het gebied van digitalisering? In een onderzoek dat Siemens Digital Industries Software samen met Prospex twee jaar geleden uitvoerde kwam naar voren dat digitale transformatie bij veel machinebouwers niet hoog op de agenda stond. Hoe is de situatie nu en is de Nederlandse industrie in staat om de ontwikkelingen in de VS en China bij te benen?

Weinig verandering op het gebied van digitalisering in Nederlandse industrie?

Eind 2017 kwamen er verrassende resultaten uit het onderzoek onder machinebouwers. Toen lag de prioriteit bij deze bedrijven op productinnovatie (47%) en kostenverlaging (41%). Slechts 17 procent gaf aan dat digitale transformatie hoog op hun lijstje stond en dat ontwikkelingen op het gebied van innovatiekracht en het verkorten van de time-to-market grotendeels hierdoor wordt aangejaagd. Maar hoe staan we er nu voor?
Bas Kuper, Vice President en Managing Director bij Siemens Industry Software: “In de praktijk zien we dat de time-to-market in de industrie steeds korter wordt door concurrentie en veeleisende klanten. Gepersonaliseerde producten en scherp geprijsde topkwaliteit zijn essentieel.”

Siemens en Prospex voeren opnieuw een representatief benchmarkonderzoek uit binnen een markt waar alleen al in Nederland ruim 3000 bedrijven actief zijn. Het onderzoek is in grote lijnen vergelijkbaar met 2017, maar er wordt ook gekeken naar de adoptie van Artificial Intelligence.
Meer informatie over deelname is hier te vinden.

Reageer op dit artikel