nieuws

De toepasbaarheid van Additive Manufacturing neemt grote vlucht

Manufacturing

De toepasbaarheid van Additive Manufacturing, oftewel 3D-printen, binnen de industrie heeft de afgelopen tijd een grote vlucht genomen in de Benelux. Dankzij nieuwe technologieën, materialen, verdienmodellen en aandacht voor concurrentie uit het buitenland zien bedrijven opnieuw mogelijkheden voor 3D-printen als onderscheidende factor in het productieproces.

De toepasbaarheid van Additive Manufacturing neemt grote vlucht

Enkele jaren geleden gold 3D-printen als de grote belofte op het gebied van innovatie. Het lukte bedrijven echter zelden om 3D geprinte producten voorbij de prototype-fase te krijgen door beperkingen in materialen en systemen. Nu lijkt daar dus verandering in te komen.

LeestipAdditive Manufacturing: Welke technieken zijn er en wanneer pas je ze toe?

Conferentie

Nieuwe ontwikkelingen creëren de behoefte om de mogelijkheden van 3D-printen in de Benelux opnieuw in kaart te brengen. HP, Materialise, BASF en Siemens Digital Industries Software slaan daarom de handen ineen met de organisatie van de Additive Manufacturing Conference 2019. Op de conferentie leren bedrijven op welke manieren 3D-printen kan bijdragen aan snellere en flexibelere productie en het effect hiervan op de innovatiekracht en daarmee de concurrentiepositie.
Meer informatie is hier te vinden

 

Reageer op dit artikel