nieuws

Grote fabriek voor lithium-ion accu’s en laadsystemen in Freiberg op komst

Manufacturing

JT Energy Systems, opgericht door Jungheinrich AG en Triathlon Holding, breidt zijn productiecapaciteit vroegtijdig uit vanwege de snelgroeiende elektrische (heftruck)markt.

Grote fabriek voor lithium-ion accu’s en laadsystemen in Freiberg op komst
(foto: Jungheinrich)

Door de vroegtijdige uitbreiding van de productiecapaciteit wordt een groots Europese productiecentrum voor lithium-ion accu’s en laadsystemen in de gecreëerd. Het doel is om te zorgen voor voldoende productiecapaciteit en daarmee te voldoen aan de snel groeiende vraag naar lithium-ion accutechnologie en bijbehorende laadsystemen en andere industriële toepassingen.

200 banen

In de nieuwe fabriek in Freiberg worden accusystemen en -laders geproduceerd. De operationele start van de productiefabriek, met een oppervlakte van meer dan 42.000 vierkante meter, is gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Op korte termijn worden ongeveer 200 banen gecreëerd.

Reageer op dit artikel