nieuws

Pompfabrikant Wilo opent smart factory

Manufacturing

Na 36 maanden bouwtijd werd de Smart Factory van de Wilo Groep (Dortmund) geopend, een groot productie- en ontwikkelingsbedrijf volgens Industrie 4.0-standaard. Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van het WiloPark, eerder ook bekend als het Wilo Campus.

Pompfabrikant Wilo opent smart factory
Van links naar rechts: Georg Weber (Chief Technology Officer), Dr. Mahmud Mustafa (Head of Operations), Holger Herchenhein (Senior Vice President Group Quality & Qualifications), Mathias Weyers (Chief Financial Officer), Oliver Hermes (Chairman of the Executive Board & Chief Executive Officer), Dr. Georg Fölting (Site Manager), Martin Linge-Boom (Head of Corporate Real Estate Management), Dr. Patrick Niehr (Chief Change Officer) bij de officiële opening van de Smart Factory. (foto: Wilo)

Het moderne productiecomplex is het eerste gedeelte van het WiloPark dat wordt betrokken. In september verhuizen de eerste medewerkers naar hun werkplek. En eind oktober loopt de eerste pomp van de band in de nieuwe gedigitaliseerde fabriek.

Nieuw productieconcept

Wilo introduceert een nieuw productie- en logistiek concept, waarbij alle stromen van toeleverancier tot klant zullen worden gereorganiseerd. Op basis hiervan werd een optimaal op elkaar afgestemde materiaalstroom en een bijbehorende productielay-out ontworpen.
De primaire focus ligt op de goede planning en controle van klantorders in een digitale omgeving, een dynamisch samenspel van productie- en logistieke processen en deen nauwere samenwerking en afstemming met leverancier.

In de slimme fabriek worden de productie- en planning gedigitaliseerd. De connected machines en producten maken het mogelijk om realtime de procesdata te controleren gedurende de productie. De continue uitwisseling van gegevens maakt het mogelijk dat snel kan worden geanticipeerd op een wijziging in de order, wat de flexibiliteit verhoogt.

De digitalisering zal bijdragen aan een lagere voorraad, kortere doorlooptijd en hogere productiviteit.

Bouwcomplex

Het WiloPark is het grootste bouwproject in de geschiedenis van Wilo. In zeven jaar werd dit zorgvuldig gepland. “Ondanks de complexiteit van het project bleven wij zowel binnen de gestelde tijd als binnen het budget,” aldus Martin Linge-Boom, architect van het Wilo bouwteam. “Dit is dan ook een bijzondere dag voor ons, omdat de overdracht het hoogtepunt van een succesvolle en uitzonderlijke samenwerking van alle betrokkenen betekent,” zei Holger Herchenheim, manager van het totale project van het WiloPark.

Reageer op dit artikel