nieuws

80 ton minder plastic per jaar in Gentse fabriek Coca-cola door nieuwe verpakkingslijn

Manufacturing

Coca-Cola European Partners investeerde in 2018 27,9 miljoen euro in een nieuwe bliklijn en twee verpakkingsinstallaties in de Gentse productie- en distributievestiging. Deze nieuwe faciliteiten werden officieel in gebruik genomen en zorgen ervoor dat de huidige plasticfolie rondom blikjes vervangen kan worden door karton.

80 ton minder plastic per jaar in Gentse fabriek Coca-cola door nieuwe verpakkingslijn

Jaarlijks wordt met de nieuwe verpakkingslijn 80 ton plastic bespaard in België. De installatie maakt onderdeel uit van een groots West-Europees initiatief waarbij naar schatting jaarlijks zo’n 4.000 ton plastic in West-Europa zal worden bespaard.

Verscherpte verpakkingsdoelstellingen, concrete stap in Gent

De nieuwe verpakkingsinstallaties zijn een onmiddellijke doorvertaling van Coca-Cola’s aangescherpte duurzaamheidsdoelstellingen voor West-Europa waarin het streven naar een wereld zonder verpakkingsafval centraal staat. Etienne Gossart, Country Director België en Luxemburg, Coca-Cola European Partners: “Als marktleider willen we op alle vlakken toonaangevend zijn, dus ook wat verpakkingen betreft. We moeten het gebruik van verpakkingen waar mogelijk verminderen. Alle verpakkingen, inclusief plastic, moeten worden ingezameld. Daarom willen we stap voor stap alle onnodige of moeilijk te recycleren plastic uit ons aanbod verwijderen. In Gent is een belangrijke stap gezet om maximaal te besparen op moeilijker te recycleren plastic.”

Made in Gent

De recente investering in Gent illustreert ook dat het bedrijf blijvend wil investeren in de productie- en distributievestiging. “Er werd sinds 2015 in totaal al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de productie- en distributievestiging van Gent door het bouwen van een gloednieuwe fabriek. Dat investeringstraject zorgt ervoor dat we in de toekomst nog beter kunnen inspelen op steeds evoluerende marktontwikkelingen. Dankzij die geleidelijke optimalisaties hebben we samen opnieuw een positief investeringsklimaat gecreëerd in Gent”, aldus Bernard Santens, Productiedirecteur Coca-Cola European Partners Gent.

De blikjes met kartonnen verpakking zullen vanaf volgende week te vinden zijn in de Belgische en Luxemburgse supermarkten.

Reageer op dit artikel