HomeAutomatiseringMicrosoftMappen maken in Outlook.com

Mappen maken in Outlook.com

Welkom bij Outlook.com! Als jij een gebruiker bent van dit populaire e-mailsysteem, dan ben je vast al bekend met de handige functies en mogelijkheden die het biedt. Maar wist je dat je ook mappen kunt maken om jouw inbox georganiseerd te houden? In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van mapbeheer in Outlook.com. Of je nu een hoofdmap wilt maken, submappen wilt toevoegen of e-mails wilt verplaatsen naar specifieke mappen, wij hebben alle tips en trucs voor jou klaarstaan. Dus pak een kopje koffie erbij en laten we beginnen met het ordenen van jouw digitale leven!

Mappen in Outlook.com

Mappen in Outlook.com zijn een geweldige manier om je e-mails georganiseerd te houden en snel toegang te hebben tot belangrijke berichten. Het maakt niet uit of je nu persoonlijke e-mails, werkgerelateerde communicatie of nieuwsbrieven ontvangt – met mappen kun je alles netjes opbergen.

Om te beginnen met het maken van een map in Outlook.com, hoef je alleen maar naar de linkerkant van het scherm te gaan en op de optie ‘Nieuwe map‘ te klikken. Geef jouw map een naam die logisch is en gemakkelijk te onthouden, zodat je later eenvoudig kunt vinden wat je nodig hebt.

Maar wist je dat je ook submappen kunt maken? Dit kan handig zijn als je bepaalde categorieën verder wilt onderverdelen. Bijvoorbeeld, als jij meerdere projecten hebt lopen, kun je voor elk project een aparte submap maken binnen een hoofdmap genaamd “Projecten“. Op deze manier behoud je het overzicht zonder dat jouw inbox vol raakt.

Nu ben ik er zeker van dat sommigen van jullie zich afvragen hoe ze hun e-mails in de juiste mappen kunnen plaatsen. Geen zorgen! Het proces is vrij eenvoudig. Selecteer gewoon de betreffende berichten die jij wilt verplaatsen door ze aan te vinken en gebruik vervolgens de optie ‘Verplaats naar’ bovenaan het scherm om ze naar de gewenste map over te brengen.

Met deze handige functies voor het maken van mappen in Outlook.com ben jij klaar om jouw inbox te transformeren in een georganiseerd paradijs.

Hoofdmap maken

Een van de handige functies van Outlook.com is de mogelijkheid om mappen te maken, zodat je je e-mails beter kunt organiseren. Een hoofdmap is een geweldige manier om al je belangrijke e-mails op één plek te bewaren en gemakkelijk terug te vinden wanneer dat nodig is.

Het creëren van een hoofdmap in Outlook.com is eenvoudig en kan met slechts een paar klikken worden gedaan. Ga naar het navigatiepaneel aan de linkerkant van het scherm en klik met de rechtermuisknop op “Mappen“. Selecteer vervolgens “Nieuwe map” in het contextmenu dat verschijnt.

Geef je nieuwe map een naam die logisch en herkenbaar voor je is. Bijvoorbeeld, als je veel werkgerelateerde e-mails hebt, kun je ervoor kiezen om een ​​hoofdmap genaamd “Werk” te maken.

Zodra je jouw hoofdmap hebt gemaakt, kun je deze verder personaliseren door submappen toe te voegen. Dit stelt jou in staat om specifieke categorieën of onderwerpen binnen jouw hoofdmappen beter te ordenen.

Om een ​​submap toe te voegen, ga naar jouw hoofdmap en klik met de rechtermuisknop opnieuw op “Mappen“. Kies nu voor “Nieuwe map” in het menu en geef deze submap een geschikte naam.

Door mappen in Outlook.com te gebruiken, kun jij efficiënter werken door alles netjes georganiseerd en direct toegankelijk te houden.

Submap maken

Een handige manier om je e-mails in Outlook.com georganiseerd te houden, is door submappen te maken. Met submappen kun je specifieke categorieën of projecten creëren en al je relevante berichten op één plek bewaren.

Het maken van een submap is heel eenvoudig. Ga naar de zijbalk aan de linkerkant van het scherm en klik met de rechtermuisknop op de hoofdmap waarin je de nieuwe map wilt plaatsen. Selecteer vervolgens “Nieuwe map” uit het dropdownmenu dat verschijnt.

Geef je nieuwe submap een duidelijke en beschrijvende naam, zodat je later gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Je kunt bijvoorbeeld namen gebruiken zoals “Werk“, “Persoonlijk” of zelfs specifieke projectnamen als dat voor jou logisch is.

Nu heb je een lege submap gemaakt, maar hoe verplaats je nu e-mails naar die map? Dat kan ook op verschillende manieren. Als eerste kun je individuele berichten selecteren en ze verslepen naar de gewenste map in de zijbalk. Een andere optie is om gebruik te maken van filters of regels om bepaalde e-mails automatisch naar specifieke mappen te laten gaan.

Door gebruik te maken van submappen kun jij jouw inbox gestructureerd en overzichtelijk houden. Gebruik deze handige functie in Outlook.com om efficiënter met jouw e-mailverkeer om te gaan!

E-mail in map zetten

Nu je hebt geleerd hoe je mappen kunt maken in Outlook.com, is het tijd om te leren hoe je e-mails kunt organiseren door ze in de juiste map te plaatsen. Dit helpt je bij het overzichtelijk houden van je inbox en maakt het gemakkelijker om specifieke berichten terug te vinden wanneer dat nodig is.

Om een e-mail naar een map te verplaatsen, selecteer je simpelweg de gewenste e-mail(en) en sleep je ze naar de betreffende map. Je kunt ook gebruikmaken van de optie ‘Verplaats naar‘ bovenaan het scherm om snel een bestemming voor de geselecteerde e-mails te kiezen.

Het organiseren van je inbox met behulp van mappen kan enorm helpen bij het efficiënt beheren van al je e-mails. Of het nu gaat om persoonlijke correspondentie, werkgerelateerde berichten of nieuwsbrieven, door gebruik te maken van mappen kun jij ervoor zorgen dat alles netjes geordend blijft.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het maken en gebruiken van mappen in Outlook.com! Het zal niet alleen jouw organisatie verbeteren, maar ook jouw productiviteit vergroten. Bovendien zul jij met slechts een paar klikken die belangrijke informatie kunnen terugvinden die anders misschien ergens verstopt zou zijn!

Ga aan de slag en ontdek zelf hoe handig deze functie kan zijn bij het beheren van al jouw e-mails. Veel succes!

Video: How to create new folders in Outlook | Microsoft

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten