HomeAutomatiseringMeldingen op je telefoon uit

Meldingen op je telefoon uit

Voor een rustige dag is er niets zo vervelend als het geluid van je telefoon dat steeds meldingen afgeeft. Of het nu gaat om e-mails, berichten of herinneringen die je krijgt, het kan je dag op allerlei manieren verstoren. Maar hoe zet je deze meldingen uit (of juist in)? In dit artikel geven we tips over hoe je dit kunt doen!

Wat zijn meldingen en pushberichten, en wanneer krijg ik ze?

Meldingen en pushberichten zijn een belangrijk onderdeel van de ervaring van een app. Ze kunnen je op de hoogte houden van nieuwe functies of gewijzigde inhoud, of je laten weten wanneer er iets interessants gebeurt. Soms zijn ze ook handig om te weten wanneer er een update beschikbaar is voor een app of wanneer er iets belangrijks gebeurt, zoals een uitverkoop.

Pushberichten worden direct naar je gestuurd, terwijl meldingen in de regel ergens op het scherm verschijnen en je dus even moet opletten om ze te zien. Soms kun je ervoor kiezen om meldingen uit te schakelen voor bepaalde apps, maar je kunt ze ook inschakelen als je ze graag wilt ontvangen. Het hangt allemaal af van jouw voorkeuren!

Hoe schakel ik pushberichten of meldingen in?

  1. Ga naar de instellingen van je telefoon;
  2. Vind het tabblad “Meldingen” of “Notificaties“;
  3. Kies of je meldingen wilt aanpassen voor alle apps, of alleen voor specifieke apps;
  4. Selecteer de apps waarvoor je geen meldingen wilt ontvangen en schakel de optie “Stil” in, of pas de tijd aan wanneer je geen meldingen wilt ontvangen;
  5. Als je liever geen meldingen van pushberichten ontvangt, schakel dan de optie “Pushberichten uitschakelen” in;
  6. Je kunt ook ervoor kiezen om bepaalde soorten meldingen uit te schakelen, zoals geluid, trilling of bannermeldingen.

Hoe schakel ik meldingen of pushberichten uit?

Meldingen kunnen erg vervelend zijn, vooral als je ze constant moet negeren. Gelukkig kun je meestal de meldingen op je telefoon uitzetten. Hieronder staan instructies over hoe je dit kunt doen voor de Android-telefoons.

Video: App-meldingen uitzetten op je Android-telefoon: zo doe je dat

App-meldingen uitzetten op je Android-telefoon: zo doe je dat

Reviews

Gerelateerde berichten