HomeGamingMinecraft op een Chromebook

Minecraft op een Chromebook

Minecraft is populair onder jonge gamers, maar ook elders kan het een veelzijdige en spannende game zijn. Het is dus goed dat je met een Chromebook ook kunt spelen op je computer! Ga hieronder naar onze guide hoe je Minecraft kunt installeren op je Chromebook.

Minecraft installeren en spelen op een Chromebook

Hoe je Minecraft op een Chromebook kan installeren

Naast het spelen van Minecraft op desktop computers, is het ook mogelijk om de game op Chrome OS te spelen. Hieronder lees je hoe je de game kunt installeren en starten.

1. Ga naar de website van Mojang en download de gratis installer voor Minecraft. Je vindt hem hier: https://minecraft.net/installer/. Het download proces duurt ongeveer 10 minuten in totaal.

2. Als je alle downloads hebt geopend, ga naar de folder die eruit komt (de “Downloads” folder) en selecteer dan het bestand “minecraft_server_linux_x86-64“. Klik vervolgens op het knopje “Installer“.

3. Je ziet nu een scherm met verschillende opties voor installatie: als je wilt dat Minecraft wordt geïnstalleerd in een persoonlijke map (een locatie waarmee andere mensen niet kunnen meegaan), klik dan op “Ja, ik wil dat Minecraft in een persoonlijke map wordt geïnstalleerd“.

Minecraft Education Edition installeren op Chromebook (Play Store vereist)

Minecraft Education Edition is een volledige uitbreiding van Minecraft, die speciaal is ontwikkeld om in te gaan op het educatieve speelgedrag van jonge mensen. Dankzij de aanpassingen zijn er meer mogelijkheden om te spelen met anderen en leren op eenvoudige wijze technieken, cultuurgeschiedenissen en wetenswaarden door samenwerking te bouwen in Minecraft. De game wordt geïnstalleerd op Chromebooks via de Play Store.

Minecraft spelen op Chrome OS zonder koppeling

Op het moment dat je Minecraft gebruikt op een Chromebook, moet er wel een koppeling gemaakt worden met het internet. Dit kan via de Chrome Web Store of door middel van de Google Play Store. Er zijn verschillende methode waarop je Minecraft kunt spelen op een Chromebook: door Minecraft in een externe browser te downloaden en op de Chromebook uit te voeren, of door het gameprogramma direct op het Chromebook te installeren.

Video: How to Install Minecraft on a Chromebook – 2021

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten