Word-documenten herstellen

Stel je hebt een belangrijk Word-document dat je per ongeluk niet hebt opgeslagen. Wat doe je dan? Gelukkig zijn er verschillende manieren om je document toch te herstellen, zodat je je werk niet hoeft te verliezen. In dit artikel wordt ingegaan op veelgebruikte technieken voor het herstellen van niet-opgeslagen Word-documenten.

Zoeken naar Word-documenten

Als je een Microsoft Word-document hebt dat je niet hebt opgeslagen, kun je het proberen te herstellen door naar de map met automatisch opgeslagen bestanden te zoeken. Automatische opslag van bestanden is ingeschakeld in Word als je een bestand opent of maakt. Als je de optie ‘Bestand herstellen‘ ziet wanneer je het programma opent, betekent dit dat er een document is dat niet is opgeslagen.

Klik om het herstelproces te starten. Nadat je bent begonnen met het herstellen van een document, kun je de voortgang ervan volgen in de statusbalk onderaan het scherm. Het kan even duren voordat alle informatie is hersteld, dus wees geduldig.

Zoeken naar Word-back-up-bestanden

Wanneer een Word-document niet opgeslagen kan worden, is het belangrijk om te weten hoe je Word-back-upbestanden kunt vinden. Dit zijn bestanden die automatisch door Word worden aangemaakt wanneer een document niet goed opgeslagen kan worden.

Om een back-upbestand van een niet-opgeslagen document te vinden, moet je de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar de locatie waar het originele document is opgeslagen. Dit is meestal de map “Documenten” of “Mijn Documenten“.
  2. Klik in de adresbalk bovenin het scherm op “Bekijk” en zorg ervoor dat de optie “Verborgen items” is ingeschakeld.
  3. Zoek nu naar een bestand met dezelfde naam als het originele document, maar met de extensie “.wbk“. Dit is het back-upbestand van het niet-opgeslagen document.
  4. Als je dit bestand wilt openen, dubbelklik er dan gewoon op.

De prullenbak controleren

Als je een Word-document hebt opgeslagen en de computer crasht of het programma crasht, is het mogelijk dat het document niet opgeslagen wordt. Het kan ook zijn dat je het document wilt opslaan, maar er geen bestand meer is. In deze gevallen kun je proberen het document te herstellen door naar de prullenbak te gaan en te kijken of het daar nog staat.

Start Word opnieuw om AutoHerstel-bestanden te openen

Als u een document in Word hebt geopend en niet hebt opgeslagen, kunt u proberen de automatisch opgeslagen versie van het document te openen. Dit wordt ook wel het AutoHerstel-bestand genoemd. Hier volgen instructies voor het openen van een AutoHerstel-bestand in Microsoft Word voor Windows en macOS.

Windows:

  1. Sluit het niet-opgeslagen document.
  2. Klik op ‘Bestand‘ in de bovenste balk van Word.
  3. Selecteer ‘Openen‘.
  4. Klik in de lijst met recente bestanden op ‘Recover Unsaved Documents‘. Er zal nu een lijst met herstelde documenten verschijnen die u kunt openen.

Video: Document niet opgeslagen? Zo vind je hem weer terug! Word 365

Document niet opgeslagen? Zo vind je hem weer terug! Word 365

Reviews

Gerelateerde berichten