Num Lock

Al sinds de komst van de computer proberen mensen uit te vinden hoe ze hun toetsenbord effectiever kunnen laten werken. Dit geldt vooral voor tekstverwerkers, want als u efficiënt code wilt schrijven of tekstbestanden wilt bewerken, hebt u een toetsenbord nodig dat voor die taak is geoptimaliseerd. Een van de meest voorkomende functies op toetsenborden voor programmeren en tekstbewerking is de num lock-toets.

Waar zit de Num Lock-toets?

Num Lock is een toetsje dat je kunt gebruiken om het nummer van jouw computer in te stellen. Het zit aan de rechterkant van je toetsenbord, tussen de Ctrl-toets (kleine c) en de alt-toets (middelgrote c).

Waar zit de toets Num Lock op een Apple-toetsenbord?

Num Lock (of toetsenbordknopje Num) is de toets die wordt ingeschakeld om een nummer gebaseerde toetsing aan te bieden. Op meerdere Apple-toetsenborden zit Num Lock op de centrale toets, terwijl het knopje in verschillende andere posities op het toestel zit.

Hoe zet ik Num Lock aan en uit?

Num lock staat als het ware in de weg bij het typen. Om num lock aan of uit te zetten moet je naar de Windows-knop gaan en daar de toets +/- opklikken.

Waarom blijft Num Lock ingeschakeld?

Num Lock is ingeschakeld door de software van je computer. Dit is een automatische functie die de computer voorziet in het gebruik van nummers in het Windows- Home-Systeem. Dit is handig, want anders zou je nummers moeten noteren op papier of op een kaartje.

Video: How to type Numbers or use Arrows (Numlock Key)

How to type Numbers or use Arrows (Numlock Key)

Reviews

Gerelateerde berichten