HomeGamingOven in Minecraft maken

Oven in Minecraft maken

Ovens in Minecraft zijn een musthave. Ze bieden hulpmiddelen voor het bereiden van voedsel en het verbranden van dingen. In dit artikel leggen we uit hoe je een oven in Minecraft kunt maken.

Recept

In Minecraft kunnen ovens worden gemaakt door een blok obsidiaan met de juiste eigenschappen naast een open vuur te plaatsen. Nadat het obsidiaan is geplaatst, gebruik je een oven om het te verhitten tot 9999 graden Fahrenheit. Zodra het heet is, plaats je de oven bovenop het obsidiaan en wacht je tot het is afgekoeld.

Een oven maken

In Minecraft geldt dat je meestal door het creëren van ruimtes en muren naar een oven komt. Hieronder vertellen we je hoe je een oven in game maakt.

Begin met de ruimte waarin je je oven wilt maken te scheiden in twee delen: de bodem en de vloer. De bodem moet vollekruid bevatten, terwijl de vloer ruimte moet innemen voor het bakgas. Door op elke plek aan de muur een gasmeter neer te zetten, bereik je dan het bakgas dat nodig is om een oven in Minecraft te kunnen maken. Ovens worden vaak gebouwd met hout of steenzilveren platen als vloer, zodat er warmte blijft hangen. Ga nu naar buiten en bouw daarnaast ook nog eens ramen in om zo lucht binnen te laten.

Smelten met de oven

Het maakt niet uit in welke game je speelt: ovens zijn altijd populair. In Minecraft is het heel eenvoudig om er een te maken. Je moet alleen twee dingen weten: hoeveel water je nodig hebt en wat voor soort oven je wilt maken.

Om te beginnen, moet je naar de locatie waar je ovenje wil worden gemaakt, dan gebruik je de commando’s “setblock” om hem vast te leggen en “give @p [ingredient] water“. Voordeel van dit systeem is dat je geen waterstof of andere materialen nodig hebt die in de game verborgen liggen. De volgende keer dat je in die locatie bent, vul je het aanvullende reservoir vol met water en druk dan op “fire“. Je oven ontstaat!

Video: hoe maak je een automatische oven in minecraft

hoe maak je een automatische oven in minecraft

Reviews

Gerelateerde berichten