nieuws

Automobielsector investeert minder in verbrandingsmotor

R&D

De wereldwijde automobielsector gaat de komende jaren aanzienlijk minder investeren in het verbeteren van de interne verbrandingsmotor. De bedrijven zullen hun pijlen de komende tijd met name richten op de verdere ontwikkeling van hybride elektrische en volledig elektrische voertuigen. Vooral de steeds strengere wetgeving waaraan de ondernemingen moeten voldoen, is hier debet aan.

Automobielsector investeert minder in verbrandingsmotor

Uit de Global Automotive Executive Survey 2016 van KPMG, een jaarlijks onderzoek onder 800 executives in de automobielbranche en ruim 2.000 klanten van de bedrijven, blijkt dat zestig procent van de mondiale autofabrikanten (OEM’s) ervoor kiest de hybride elektrische aandrijving verder te ontwikkelen. En 55 procent zal de investeringen vooral richten op de volledige elektrische aandrijftechniek. Het verbeteren van interne verbrandingsmotor daalt naar een vijfde positie op de lijst van de belangrijkste vormen van aandrijftechniek.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de mondiale automobielsector aanzienlijk worstelt met het gebruik van alle informatie die zowel voertuigen als klanten produceren. Zo’n zeventig procent van de autofabrikanten geeft aan dat de analyse en het gebruik van alle gegevens die beschikbaar zijn nog in de kinderschoenen staat of een volledig onontgonnen terrein is.
Loek Kramer, partner bij KPMG en segmentleider Automotive: ‘De klant zal in toenemende mate online willen zijn, ook in de auto. OEM’s kunnen dus niet langer volstaan met het verbeteren van producten en technologie. Data vormt de brandstof voor het toekomstige succes van de bedrijven en alle inspanningen zullen er dan ook op gericht moeten zijn om met deze informatie de dienstverlening aan de klant te verbeteren.’

Reageer op dit artikel