nieuws

RDM Rotterdam krijgt Fieldlab met 3D-metaalprinters

R&D

De haven van Rotterdam krijgt een eigen ‘Fieldlab Additive Manufacturing’. Er komen metaalprinters en een centrum voor het ontwikkelen van kennis op het gebied van metaalprinten, 3D-scannen, 3D-ontwerpen en certificering.

RDM Rotterdam krijgt Fieldlab met 3D-metaalprinters
De investering in het Rotterdamse Fieldlab bedraagt enkele miljoenen.

Het Fieldlab biedt havengerelateerde bedrijven een gezamenlijke plek om ontwikkelingen op dit gebied te versnellen en samen te werken aan toepassingen voor de (maritieme) industrie. Het Fieldlab komt in het Innovation Dock op RDM Rotterdam, dé plek voor innovatie in het Rotterdamse havengebied waar bedrijven, onderzoekers en studenten samenwerken aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie.
De investering in het Rotterdamse Fieldlab bedraagt enkele miljoenen. Een geavanceerde 3D-metaalprinter kost ongeveer 1 miljoen euro. Hoe groot het Fieldlab wordt, hangt af van de deelname van bedrijven en instellingen. Op dit moment hebben al vijftien bedrijven een intentieovereenkomst gesloten voor deelname. Bedoeling is dat het Fieldlab in de tweede helft van het jaar operationeel is. Als over een aantal jaren het Fieldlab op eigen benen kan staan of 3D-metaalprinten een algemeen toegepaste techniek is, wil het Havenbedrijf hier weer uit stappen.

Reageer op dit artikel