nieuws

Dutch Optics Centre moet positie optische maakindustrie versterken

R&D

TU Delft en TNO hebben het Dutch Optics Centre gelanceerd, en platform dat Nederlandse bedrijven in de optische maakindustrie moet helpen om hun positie op de wereldmarkt te versterken.

Dutch Optics Centre moet positie optische maakindustrie versterken
(foto: TNO)

Dutch Optics Centre bestaat uit de TU Delft, TNO en een groot aantal bedrijven die zich bezig houden met het ontwikkelen en/of produceren van hightech optische en opto-mechanische producten en instrumenten zoals satellieten, telescopen, microscopen en controle-instrumenten. Het centre richt zich op het ontwikkelen van nieuwe producten in kleine consortia. Daartoe worden unieke onderzoeks- en productiefaciliteiten gedeeld en wetenschappelijk talent geworven en opgeleid. Daarnaast willen de partners wetenschappelijk onderzoek gezamenlijk afstemmen en programmeren en richt het consortium zich op de gezamenlijke promotie van de Nederlandse Optische wetenschap en industrie in het buitenland. De gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en het Ministerie van Economische Zaken staan achter dit initiatief.

Reageer op dit artikel