nieuws

Meer grip met een 3D-geprinte robothandschoen

R&D

Studenten van de TU Delft hebben met een 3D-printer een prototype gemaakt van een ‘zachte’ robothandschoen die mogelijk de beweeglijkheid van de hand kan vergroten. Dit project werd met acht andere studieprojecten gepresenteerd tijdens de tentoonstelling van de minor ‘Advanced Prototyping’ op de TU Delft.

Meer grip met een 3D-geprinte robothandschoen
(foto: TU Delft)

‘Zachte’ robots (soft robotics), robots van zachte, vervormbare materialen, hebben eigenschappen die moeilijk zijn na te bootsen met ‘harde’ materialen die worden toegepast in conventionele robots. Door gebruik te maken van 3D-printen kunnen actuatoren, sensoren en constructieonderdelen in een keer worden geïntegreerd en complexe producten vormen die toch een geheel vormen (een ‘single body’). In het project ‘Getting a grip with printed Soft robotics’ passen de studenten deze technologieën toe om een zachte robothandschoen te maken die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden bij revalidatietherapie voor de hand.

Reageer op dit artikel