nieuws

Solaroad wordt verlengd

R&D

Het SolaRoad fietspad in Krommenie is met twintig meter verlengd. De verlenging is onderdeel van de driejarige pilot en zal nieuwe testresultaten opleveren.

Solaroad wordt verlengd
(foto: SolaRoad)

SolaRoad is een innovatieproject van project van provincie Noord-Holland, TNO, Ooms Civiel en Dynniq, met als doel zonlicht op het wegdek om te zetten in elektriciteit en zo duurzame energie te leveren. De uitbreiding van het fietspad in Krommenie bestaat uit nieuwe elementen op basis van verbeterde technologie, het resultaat van twee jaar research en development. Zo zitten er zonnepanelen in die beter toegerust zijn op het gebruik in een wegdek. De panelen hebben bijvoorbeeld geen glazen toplaag meer. Enkele elementen zijn met dunne film zonnecellen uitgerust. Ondertussen werkt het projectteam aan pilots in wegen voor zwaarder verkeer.

Reageer op dit artikel