nieuws

Doorontwikkeling autonoom voertuig WEpod

R&D

Het WEpod-project met twee zelfrijdende busjes, WURby en WElly zal drie jaar worden voortgezet. De Europese subsidieaanvraag ‘Interreg Automated Transport’ werd toegekend. Het project zal onder andere worden uitgebreid naar de regio Noordrijn-Westfalen. Daarnaast wordt er meer onderzoek gedaan.

Doorontwikkeling autonoom voertuig WEpod
(foto: Wepods.nl)

De testritten en doorontwikkeling van de software van de WEpods in FoodValley gaan door. De voertuigen blijven tussen Ede en Wageningen rijden. Daarnaast komen er grensoverschrijdende testritten. Op vliegveld Weeze zal worden getest met mensen en pakketten én er komt een proef met autonoom rijdende trucks in konvooi. Tijdens het vervolgtraject wordt onder andere gekeken naar een verbetering van het sensorsysteem van de WEpods en wordt gekeken naar de mens-machine interactie: de interactie tussen een automatisch rijdend voertuig en andere verkeersdeelnemers. Diverse verkeersscenario’s met verschillende (kwetsbare) weggebruikers zullen verder worden onderzocht. Belangrijke onderwerpen blijven dus de doorontwikkeling van de techniek en software, wet- en regelgeving en veiligheid. Kenmerkend voor het project blijft het delen van zowel de technische kennis als de kennis rond maatschappelijke vraagstukken die met zelfrijdend vervoer samenhangen.
MKB in grensregio De Interreg subsidie  is een gezamenlijke aanvraag door de Provincie Gelderland en 27 partners in het Nederland Duitse grensgebied. Het Interreg project heeft als doel het MKB in de grensregio te versterken en de mobiliteits- en logistieke sector beter toe rusten op markt van de toekomst. Het project is dus breder dan alleen de doorontwikkeling van de twee zelfrijdende voertuigen (WEpods). Het richt zich op de vrachttransporten, pakketlogistiek en personenvervoer in de Inter regio.

Wilt u de beste artikelen van PT Industrieel Management 2016  lezen? Vul uw gegevens hier in en u ontvangt per mail een gratis special ‘Het Beste van 2016’.

Reageer op dit artikel