nieuws

TU/e bouwt aan Innovation Space

R&D

De TU Eindhoven opent komend jaar een nieuwe proeftuin waar studenten, bedrijven, onderzoekers en start-ups hun projecten tot wasdom kunnen brengen. Voorzitter Jan Mengelers van de Eindhovense universiteit maakte in zijn nieuwjaarsspeech bekend dat het TU/e Innovation Space in 2018 haar deuren opent. Verder gaat de TU/e structureel samenwerken met de Universiteit Utrecht (UU) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). De drie partijen investeren € 10 miljoen in gezamenlijke onderzoeksprogramma’s.

TU/e bouwt aan Innovation Space
(foto: TU/e)

Het toekomstige Innovation Space komt in het bestaande universiteitsgebouw Matrix op de campus. Het gebouw wordt een hotspot voor prototyping, hands-on onderwijs en onderzoek en voor studententeams die er ontwikkelen en bouwen. “TU/e Innovation Space wordt een onlosmakelijk deel van ons onderwijs. Deze smeltkroes tussen studenten, bedrijfsleven en wetenschappers is een geweldige vernieuwing”, aldus Jan Mengelers. De universiteit heeft voor de opzet van het nieuwe centrum gekeken naar succesvolle voorbeelden in Finland (Aalto University) en Amerika (Stanford en MIT).

Materialenkennis
Met de nieuwe overeenkomst met de Universiteit Utrecht(UU) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) moet het gezamenlijk onderzoek naar onder meer poreuze materialen, energie, regenerative medicine en imaging,  een duw in de rug krijgen. De research op het gebied van onder andere materialen vraagt steeds vaker om een multidisciplinaire, universiteits-overstijgende aanpak. Daarnaast moet het akkoord tussen de drie organisaties ruimte bieden voor langdurige onderzoeksprogramma’s en zorgen voor betere onderzoeksfaciliteiten.

Wilt u de beste artikelen van PT Industrieel Management 2016  lezen? Vul uw gegevens hier in en u ontvangt per mail een gratis special ‘Het Beste van 2016’.

Reageer op dit artikel