nieuws

Delftse start-up ontvangt drie ton voor autonoom dronenetwerk

R&D

AeroVinci, spin-off van de TU Delft, werkt aan de ontwikkeling van de zogeheten ‘DroneDock’-technologie. Met deze technologie kunnen drones volledig autonoom opstijgen en landen, data verwerken, opladen en andere specialistische handelingen verrichten. Het jonge bedrijf ontvangt van investeringsfonds UniiQ een investering van 300.000 euro voor de verdere ontwikkeling van dit volledig autonoom dronenetwerk.

Delftse start-up ontvangt drie ton voor autonoom dronenetwerk
V.l.n.r.: Jochem Wieringa (AeroVinci) en Liduina Hammer (UNIIQ) (foto: Verkijk.nl)

Uniiq investeert in AeroVinci vanwege de enorme potentie die uitgaat van de ‘DroneDock’-technologie. “Drones vertegenwoordigen een enorme nog onontgonnen markt. Het probleem is dat voor elke drone nu nog een menselijke piloot nodig is”, aldus Liduina Hammer Fondsmanager van Uniiq. “Dankzij de technologie van AeroVinci wordt menselijk ingrijpen overbodig waardoor de dronemarkt versneld kan gaan groeien.”

Toepassingsgebied

Waar tot voor kort nog een dronepiloot nodig was, kan er met deze vernieuwde technologie gevlogen worden zonder bestuurder. Dit levert grote (financiële) voordelen op. Landbouw is een van de belangrijkste markten waar deze technologie wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan boeren die hun land laten inspecteren vanuit de lucht en automatisch advies krijgen over een gerichte inzet van irrigatie, bemesting en pesticiden. Dit zorgt voor een hogere opbrengst per hectare en lagere kosten.

Reageer op dit artikel