nieuws

UvA en Bosch doen samen onderzoek naar deep learning

R&D

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Bosch gaan nauw samenwerken op het gebied van Deep Learning. In het Delta Lab (Deep Learning Technologies Amsterdam) op het Science Park in Amsterdam gaan tien promovendi en postdocs aan de slag.

UvA en Bosch doen samen onderzoek naar deep learning

Doel van de samenwerking is fundamenteel en toegepast onderzoek elkaar te laten versterken door kennis uit te wisselen en zo tot nog meer kennis en innovaties te komen. De tien promovendi en postdocs, onder leiding van UvA-hoogleraren Max Welling en Arnold Smeulders van het Instituut voor Informatica, zullen nauw samenwerken met onderzoekers van het Bosch Center for Artificial Intelligence op de onderzoekscampus van Bosch in het Duitse Renningen. Omgekeerd komen Bosch-onderzoekers ook regelmatig naar Amsterdam om te werken aan gezamenlijk onderzoek.

‘Industrieel onderzoek op het terrein van kunstmatige intelligentie heeft veel baat bij nauw contact met academische instellingen’, vertelt dr. Michael Bolle, head of research and advance engineering bij Bosch. ‘Ik kijk uit naar de samenwerking met professor Max Welling en zijn team aan de UvA. Wereldwijd is hij een van de toonaangevende namen op het terrein van deep learning.’

Legio toepassingen

‘Met deep learning kun je verborgen verbanden ontdekken in data en voorspellingen doen aan de hand van data’, aldus Max Welling. ‘De toepassingen zijn legio, denk bijvoorbeeld aan volautomatische auto’s, robotica, smart homes en the Internet of Things’. In hun onderzoeksprojecten gaan de promovendi en postdocs mathematische modellen en algoritmen ontwikkelen waarmee machines kunnen leren van informatie en ervaring. De onderzoekers doen dat met een enorme hoeveelheid data afkomstig van sensoren en camera’s. ‘De vraag naar slimme apparaten en systemen is groot en daarmee wordt het belang van deep learning alsmaar groter’, vervolgt Welling. ‘De resultaten uit het Delta Lab kunnen straks direct leiden tot toepassingen en producten van Bosch.’
 

 

Reageer op dit artikel