nieuws

Provincies werken aan Nationale Fotonica Agenda

R&D

De provincies Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel werken samen met het Ministerie van Economische Zaken aan een Nationale Fotonica Agenda.

Provincies werken aan Nationale Fotonica Agenda

Fotonica is het gericht op het opwekken, transporteren en detecteren van lichtgolven of lichtdeeltjes, ook ‘fotonen’ genoemd. Het bekendste voorbeeld is de optische glasvezelkabel, waarin licht wordt gebruikt als informatiedrager en zo sneller internet mogelijk maakt.

 

Groei fotonicamarkt

De provincies en het Ministerie van Economische Zaken pleiten voor intensivering van onderzoek naar nieuwe technieken en gezamenlijke ontwikkeling van fotonicaproducten in ‘Applicatie Labs’ in de regio. Vooral de toepassing van fotonica in datacenters, telecomsector en de medische industrie is veelbelovend. Naar verwachting groeit de fotonicamarkt in Europa in 2020 razendsnel tot 50 miljard euro.

 

Meer lezen over dit onderwerp?

Provincies maken werk van fotonica

Fotonica veelbelovende technologie waarmee Nederland vooroploopt 

Nieuw R&D-instituut voor fotonica

 

Reageer op dit artikel