nieuws

Waterstofproductie op Noordzee: eerste stappen zijn gezet

R&D

Op de Noordzee komt tegen 2020 een elektrolyser waarmee waterstof kan worden geproduceerd. De pilot zal plaatsvinden op het olie- en gasplatform Neptune Energy voor de kust bij Scheveningen (het zogeheten Amstelveld).

Waterstofproductie op Noordzee: eerste stappen zijn gezet

Doel van de pilot is volgens René Peters, directeur gastechnologie van TNO: om een zogeheten power-to-gas in een offshore olie- en gasplatform te realiseren. De pilot dient niet alleen om ervaring op te bouwen met de productie van waterstof in een offshore-omgeving, maar het zal ook een testcentrum zijn voor innovatieve power-to-gas technologieën en geïntegreerde systemen.

Het project is een initiatief van TNO, de industrie en Nexstep, de vereniging die is opgericht door de industrie (via Nogepa) en de overheid (via EBN) om het hergebruik en de ontmanteling van de olie- en gasinfrastructuur te coördineren.

Reageer op dit artikel