HomeAutomatiseringSatelliet radio aansluiten zonder AUX

Satelliet radio aansluiten zonder AUX

Wil je weten hoe je satellietradio kunt aansluiten op een auto zonder AUX-aansluiting? In dit artikel leggen we uit hoe je dat het beste kunt doen! Leer meer over welke technologieën en accessoires nodig zijn en hoe je alles kunt installeren om van satellietradio te genieten in je auto.

Zonder AUX-aansluiting verbinden

Een veel gestelde vraag is hoe je satelliet radio kunt aansluiten op een auto zonder AUX-ingang. Dit kan met een speciale adapter die je in de lichtstekker van je auto steekt. De adapter wordt dan via een standaard audiokabel met 3,5 mm jack aangesloten op de AUX-ingang van je radio. Op de adapter zitten twee knoppen: een voor SiriusXM en één voor XM Radio.

Ook in tunnels

Satelliet radio aansluiten op een auto zonder AUX is mogelijk met een FM-transmitter. Een FM-transmitter werkt door het audio-signaal van de satellietradio via een open FM-frequentie naar de autoradio te sturen. Het geluid van de satellietradio wordt dan afgespeeld op de gekozen frequentie van de autoradio.

Oude satellieten recyclen

Oude satellieten kunnen worden gerecycled en hergebruikt als onderdelen voor nieuwe satellieten. Dit is een milieuvriendelijkere optie dan het verbranden van oude satellieten.

Marktintroductie

Op dit moment zijn er twee grote spelers op de markt van satellietradio: SiriusXM en XM Radio. Beide bedrijven hebben een groot aantal verschillende kanalen, waaronder muziek, nieuws, sport en entertainment. Je kunt een abonnement nemen op één van deze diensten of je kunt een apparaat kopen dat toegang geeft tot beide.

Video: BLUETOOTH Voor IEDERE AUTO – Muziek en Bellen

BLUETOOTH Voor IEDERE AUTO - Muziek en Bellen

Reviews

Gerelateerde berichten