HomeAutomatiseringAppleSchermreproductie iPhone iPad naar tv / Mac / pc

Schermreproductie iPhone iPad naar tv / Mac / pc

Wil je graag je favoriete films, foto’s en apps vanaf je iPhone of iPad op een groter scherm bekijken? Of misschien wil je het gemak ervaren van het delen van je scherm met anderen tijdens presentaties of vergaderingen. Gelukkig biedt Apple verschillende manieren om het scherm van je iPhone, iPad of Mac te spiegelen naar andere apparaten zoals Apple TV, pc’s, Macs en zelfs Android-televisies. In dit artikel zullen we de beste methoden bespreken om eenvoudig en draadloos schermspiegeling te realiseren. Dus pak je popcorn erbij en lees verder voor alle handige tips!

Schermreproductie van iPhone iPad Mac naar Apple TV met AirPlay

Met de functie AirPlay op je iPhone, iPad of Mac kun je moeiteloos het scherm van deze apparaten naar je Apple TV spiegelen. Of je nu een spannende film wilt kijken, foto’s wilt laten zien aan vrienden en familie, of gewoonweg wilt genieten van een betere kijkervaring – AirPlay maakt het allemaal mogelijk.

Het proces is eenvoudig. Zorg ervoor dat zowel je iPhone, iPad of Mac als je Apple TV zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Veeg vervolgens omhoog vanaf de onderkant van het scherm (iPhone/iPad) of ga naar het menu bovenaan (Mac) om toegang te krijgen tot het Bedieningspaneel/Menu Bovenin. Tik op ‘AirPlay‘ en selecteer vervolgens jouw Apple TV in de lijst met beschikbare apparaten.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt alles wat er zich afspeelt op jouw iPhone, iPad of Mac direct weergegeven op het grotere scherm van de Apple TV. Je kunt films streamen via apps zoals Netflix en Amazon Prime Video, muziek afspelen via Spotify of YouTube-video’s bekijken – allemaal zonder gedoe met kabels en draden!

Een ander handig aspect van AirPlay is dat het niet beperkt blijft tot alleen video’s en foto’s. Je kunt ook games spelen op je Apple TV terwijl ze worden bediend via jouw iPhone, iPad of Mac. Dit zorgt voor een meeslepende game-ervaring waarbij jij volledige controle hebt over wat er gebeurt op het grote scherm.

Spiegel iPhone iPad-scherm naar pc / Mac met AirPlay en AirServer

Wil je graag het scherm van je iPhone of iPad spiegelen naar je pc of Mac? Dat kan eenvoudig met behulp van AirPlay en AirServer. Met deze handige tools kun je draadloos het scherm van je iOS-apparaat kopiëren naar je computer, zodat je bijvoorbeeld presentaties kunt geven of video’s kunt bekijken op een groter scherm.

Om te beginnen, moet zowel je iPhone/iPad als de computer waarnaar je wilt spiegelen zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Zorg er ook voor dat AirPlay is ingeschakeld op beide apparaten. Vervolgens open je de Control Center op je iOS-apparaat en tik op “Scherm mirroring“. Hier zie je een lijst met beschikbare apparaten om mee te verbinden – selecteer simpelweg de naam van jouw computer en voilà! Je ziet nu het scherm van jouw iOS-apparaat verschijnen op het computerscherm.

AirServer is een andere handige optie als alternatief voor AirPlay. Het werkt soepel samen met verschillende platforms zoals Windows en macOS, waardoor het gemakkelijk is om jouw iPhone- of iPad-scherm te delen. Nadat AirServer is geïnstalleerd op jouw pc/Mac, hoef jij alleen maar dezelfde stappen te volgen als hierboven beschreven om verbinding te maken via Schermmirroring in de Control Center.

Het spiegelen van jouw iPhone- of iPad-scherm naar pc/Mac biedt talloze mogelijkheden. Of het nu gaat om productiviteit tijdens werkuren of gewoon genieten van entertainment thuis, deze handige functie maakt het allemaal mogelijk.

Spiegel het iPhone / iPad-scherm naar Android of Samsung TV met Reflector 2

Wil je graag het scherm van je iPhone of iPad delen op een Android- of Samsung-tv? Dat kan eenvoudig met behulp van Reflector 2. Deze handige app maakt gebruik van AirPlay om draadloos het scherm van je iOS-apparaat te spiegelen naar een tv die is verbonden met een Android- of Samsung-apparaat.

Met Reflector 2 kun je niet alleen foto’s en video’s delen, maar ook apps, games en zelfs presentaties. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele wifi-verbinding en de app geïnstalleerd op zowel je iOS-apparaat als op de Android- of Samsung-tv.

Om te beginnen, open je gewoon de Reflector 2-app op de tv en start je AirPlay op je iPhone of iPad. Selecteer vervolgens de naam van het televisietoestel in het lijstje dat verschijnt. Binnen enkele seconden wordt het scherm van jouw iOS-apparaat weergegeven op de televisie.

Het mooie aan Reflector 2 is dat het niet alleen draadloos werkt, maar ook zonder vertraging. Je kunt dus zonder haperingen genieten van al jouw favoriete content direct op het grote scherm.

Of u nu wilt genieten van uw favoriete films, foto’s wilt laten zien aan vrienden en familie, of professionele presentaties wilt geven – met Reflector 2 wordt dit allemaal mogelijk! Probeer deze handige app vandaag nog uit voor moeiteloze schermspiegeling tussen uw iOS- en Android- / Samsung-apparaten!

Veelgestelde vragen over schermspiegeling vanaf de iPhone

Nu we hebben besproken hoe je het scherm van je iPhone, iPad of Mac kunt spiegelen naar verschillende apparaten, willen we graag enkele veel gestelde vragen beantwoorden die vaak opkomen bij gebruikers.

Kan ik mijn iPhone-scherm rechtstreeks naar een tv spiegelen zonder Apple TV?
Ja, dat kan! Met behulp van apps zoals Reflector 2 kun je het scherm van je iPhone of iPad spiegelen naar een Android- of Samsung-tv zonder dat je een Apple TV nodig hebt.

Werkt AirPlay alleen met Apple-apparaten?
AirPlay is inderdaad ontwikkeld door Apple en werkt naadloos met andere Apple-apparaten zoals Macs en iPhones. Er zijn echter ook apps beschikbaar waarmee je AirPlay kunt gebruiken met niet-Apple-apparaten, zoals Android-telefoons en -tablets.

Kan ik tijdens het spiegelen nog steeds andere taken op mijn apparaat uitvoeren?
Ja, absoluut! Het mooie van schermspiegeling is dat het geen invloed heeft op de functionaliteit van je apparaat. Je kunt dus gewoon blijven browsen, foto’s maken of berichten verzenden terwijl het scherm wordt gespiegeld.

Video: [2021] How To Mirror iPhone Display to Mac (iOS 14 and Big Sur)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten