nieuws

Auping valt in de prijzen dankzij reductie levertijd

SCM

Koninklijke Auping bv heeft de Nederlandse Logistiek Prijs 2016 gewonnen. Deze prijs is in het leven geroepen om de innovatie en professionalisering van de logistiek in Nederland te bevorderen. De winnaar krijgt de prijs voor een duidelijk innovatief project dat aantoonbaar succesvol is uitgevoerd.

Auping valt in de prijzen dankzij reductie levertijd
(foto: Auping)

Beddenfabrikant Auping ontvangt de prijs voor het project Horizon, waarin Auping de productie en logistiek organiseerde volgens een volledig nieuw ontwerp. Fundamentele verbeteringen in proces, product en cultuur leidden tot een high tech, innovatieve en duurzame supply chain. Volgens de jury heeft Auping zichzelf opnieuw uitgevonden en zijn de resultaten van het project indrukwekkend.
Harry Gruben, directeur Operations bij Auping, nam de prijs donderdagavond in ontvangst tijdens het Gala van de Logistiek in Rotterdam: ‘We produceren nu op basis van klantorder en veel flexibeler, sneller en efficiënter. Hiermee hebben we onze levertijd kunnen terugbrengen van tien naar minder dan drie weken. Tevens hebben we verspilling geëlimineerd: 120.000 kilometer per jaar minder transport in Deventer alleen, geen verspilling van diesel en geen uitstoot van fijnstof. We hebben hier met alle medewerkers keihard aan gewerkt.’

Reageer op dit artikel