nieuws

Scania Logistics Netherlands opent nieuw logistiek centrum in Zwolle

SCM

In Zwolle is eind februari het nieuwe logistiek centrum genaamd LCR van Scania Logistics Netherlands (SLN) officieel geopend. Het management team van zowel SLN als Scania Production Zwolle (SPZ), maar ook de Scania Board uit Zweden, het projectteam en overige genodigden woonden deze opening bij.

Scania Logistics Netherlands opent nieuw logistiek centrum in Zwolle
De ingebruikname van het nieuwe logistiek centrum van Scania Logistics Netherlands is met de komst van het ‘bakkenmagazijn’, van waaruit de assemblagefabriek met onderdelen wordt bevoorraad, voltooid. (foto: Scania)

Het LCR is gesitueerd pal naast de truckfabriek van SPZ. Met dit nieuwe centrum wordt een stap gezet in het optimaliseren van de logistieke dienstverlening binnen Scania. Dit nieuwe logistiek centrum van SLN heeft een oppervlakte van 12.000 m2 ‘Vanuit deze nieuwe vestiging in Zwolle en de vestiging in Hasselt leveren wij logistieke diensten aan Scania fabrieken in heel Europa, waaronder uiteraard ook Zwolle en Meppel, en Zuid-Amerika’,  zo stelt het persbericht.

Duurzaam opgezet
Het LCR is een extra ruim opgezet gebouw met een duurzaam karakter en maximale inrichtings- en bewegingsvrijheid. Bedoeld om hiermee flexibel in te spelen op de markt- en productieomstandigheden wanneer deze veranderen. Momenteel zijn bijvoorbeeld de werkzaamheden voor het inpakken van onderdelen in kisten voor Knock Down trucks/bussen er in ondergebracht. Evenals het zogeheten bakkenmagazijn voor de directe bevoorrading van onderdelen aan de twee assemblagelijnen in de naastgelegen truckfabriek van SPZ. Het LCR is constructietechnisch multifunctioneel voorbereid op verschillende activiteiten die Scania er zou willen ontplooien. Door de inzet van het projectteam is dit project binnen tijd en budget gebleven en zijn de gewenste resultaten bereikt.

Reageer op dit artikel