nieuws

ASML wil logistiek centrum van 6 voetbalvelden

SCM

Chipmachinefabrikant ASML heeft het voornemen om een nieuw logistiek centrum te bouwen in Veldhoven. Op het terrein van het bedrijf moet een distributiecentrum verrijzen ter grootte van zes voetbalvelden. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegenover het Eindhovens Dagblad (ED).

ASML wil logistiek centrum van 6 voetbalvelden
(foto: ASML)

Het nieuwe distributiecentrum is nodig door de groeiende omvang van de chipmachines. In het nieuwe logistiek centrum, dat zo’n 30.000 tot 40.000 vierkante meter zal beslaan, moeten onderdelen van leveranciers worden ontvangen en machinedelen verzendklaar worden gemaakt, meldt het ED afgelopen zaterdag. Nu gebeurt dat nog op een ander deel van het terrein. Het gaat volgens woordvoerder Monique Mols niet om een standaardhal, maar een ‘complex gebouw waar nog wel wat techniek voor nodig is’. Zo moeten er speciale ruimten worden ingericht voor de opslag van de chipmachines onder de juiste condities.
Woordvoerder Mols benadrukt tegenover het ED dat de plannen voor de bouw van een nieuw logistiek centrum nog prematuur zijn. De grond is jaren geleden al aangekocht en het bestemmingsplan is gewijzigd, maar de gemeenteraad moet nog goedkeuring geven voor het betrekken van een doorgaande weg bij het ASML-terrein. Het is daarom ook nog niet bekend op welke termijn ASML kan beginnen met de bouw.
Bron: Bas Dijkhuizen, Logistiek.nl

Reageer op dit artikel