nieuws

Motip investeert in geautomatiseerde opslag

SCM

De Motip Dupli Group investeert in de bouw van een geautomatiseerde opslag bij haar locatie in Wolvega. De fabrikant, die spuitbussen vult met lak en diverse andere technische producten, wil daarin grondstoffen, halffabricaten en gereed product opslaan. De hal wordt rechtstreeks met de bestaande productiefaciliteiten verbonden.

Motip investeert in geautomatiseerde opslag
Geautomatiseerde magazijnkranen (foto: Jungheinrich)

De automatische opslag zal door Jungheinrich worden gerealiseerd. In het magazijn wordt dubbeldiep opgeslagen. Tijdens de eerste fase worden 6.000 palletplaatsen gecreëerd, die worden bediend door 3 ganggebonden magazijnkranen. Conveyors zullen zorgen voor de aan- en afvoer van pallets naar twee invoer- en drie uitvoerpunten.
Gecombineerd met de realisatie, wordt ook een nieuw warehouse managementpakket geïmplementeerd. Samen met het Warehouse Control System, zal de software zorgdragen voor de aansturing van de automatische magazijnkranen en conveyors. Dit stelt de fabrikant in staat om in de toekomst ook andere delen van de interne logistiek te automatiseren.
De nieuwbouw is mede ingegeven door de sterke groei van Motip Dupli Group. De fabrikant wil binnen enkele jaren haar productie in Wolvega verdubbelen.

Reageer op dit artikel