nieuws

FrieslandCampina bouwt distributiecentrum in Meppel

SCM

Op een perceel van 70.000 vierkante meter in Meppel komt een distributiecentrum van FrieslandCampina. FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag concentreren van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam.

FrieslandCampina bouwt distributiecentrum in Meppel
(foto: Friesland Campina)

Het distributiecentrum van FrieslandCampina omvat 31.000 vierkante meter voor opslag en overslag van zuivelproducten bestemd voor de exportmarkten en gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. Het centrum biedt aan circa 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedsel- en brandveiligheid.

Duurzame bouw

De bouw vindt plaats op een duurzame manier en met duurzame materialen.
FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag concentreren van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Naast een jaarlijkse efficiencybesparing wordt een reductie van 1,5 miljoen transportkilometer gerealiseerd, wat neerkomt op een reductie van CO2 -uitstoot van 648.000 kg.
FrieslandCampina maakt gebruik van externe partijen voor de distributie en huurt het distributiecentrum.

Reageer op dit artikel