nieuws

Nieuwe Google glass verbetert efficiency schokdemperfabrikant Koni

SCM

De Nederlandse schokdemperfabrikant KONI is erin geslaagd om de nauwkeurigheid van order-picking te verhogen tot ruim 99 procent en de aanleversnelheid van onderdelen naar de productielijnen te laten stijgen dankzij het gebruik van de Glass Enterprise Edition. Het resultaat: een efficiencyverbetering van twintig procent als overall resultaat.

Nieuwe Google glass verbetert efficiency schokdemperfabrikant Koni

In samenwerking met Glass’ softwarepartner Ubimax heeft de Nederlandse onderneming Koni in zijn fabriek in Oud-Beijerland het afgelopen half jaar Glass Enterprise Edition geïntegreerd in een nieuw logistiek proces rondom de productie van schokdempers. De focus bij de inzet van de wearable devices lag daarbij op de material flow van onderdelen vanuit het warehouse naar de productielijnen en terug. Dankzij de inzet van Glass Enterprise Edition en Ubimax xPick kon het bedrijf een closed loop onderdelenvoorziening realiseren, met positieve resultaten.

Resultaten van augmented reality

Dankzij het gebruik van Glass Enterprise Edition gebeurt het picken van onderdelen nu met een accuratesse tot 99,9 %. Met Glass Enterprise Edition beschikt het bedrijf nu over realtime voorraad- en locatie-informatie. In combinatie met een nagenoeg 0 % foutmarge maakt dat Glass Enterprise Edition tot een zeer krachtig systeem.
Erik Bleeker, Project Manager bij Koni. “Vergeleken met voorheen papieren orders of draadloze terminals zijn wearable devices – in ons geval gecombineerd met een wearable barcode scanner – veel efficiënter in het gebruik. … Naar aanleiding van dit succes zijn we verdere mogelijkheden voor toekomstige implementatie ook zeker aan het onderzoeken”.

Klik hier voor meer informatie

Reageer op dit artikel