nieuws

FrieslandCampina start bouw duurzaam distributiecentrum

SCM

FrieslandCampina is met het slaan van de eerste paal officieel gestart met de bouwwerkzaamheden van het nieuwe distributiecentrum in Meppel. Met een oppervlakte van 31.000 m² biedt het ruimte voor 45.000 palletplaatsen. Het distributiecentrum zal het worden gebruikt voor opslag en overslag van zuivelproducten bestemd voor de exportmarkten.

FrieslandCampina start bouw duurzaam distributiecentrum
(foto: Friesland Campina)

FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel verzorgen, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Tot de nieuwbouw in Meppel is besloten na een periode van intensief overleg tussen FrieslandCampina, de Gemeente Meppel en District54 Vastgoed. FrieslandCampina gaat de nieuwbouw na realisatie huren.

Duurzame ontwikkeling

Naast een jaarlijkse efficiencybesparing wordt een forse reductie van 1,5 miljoen transportkilometers gerealiseerd, hetgeen neerkomt op een reductie van CO2-uitstoot van 648.000 kg. De nieuwbouw wordt BREEAM ‘very good’ gecertificeerd. De bouw vindt op een duurzame manier en met duurzame materialen plaats. Bij een BREEAM-certificering wordt gekeken naar management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en milieu.

Reageer op dit artikel