nieuws

Fieldlab AML start praktijktests met AGV’s en andere robotica

SCM

Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) heeft een real-life testomgeving gelanceerd op Brainport Industries Campus (BIC) voor onder andere AGV’s (Automated Guided Vehicles) en andere robotica. Het doel is kennis verzamelen over alle logistieke processen, zodat bedrijven in de maakindustrie efficiënter kunnen produceren.

Fieldlab AML start praktijktests met AGV’s en andere robotica
Foto: Brainport Industries Campus

Het Fieldlab AML wil door de implementatie van verschillende Industrie 4.0 toepassingen, zoals AGV’s, verbonden systemen en digitale simulatie de logistiek van bedrijven op de campus verbeteren. De testomgeving bootst een vereenvoudigde logistieke keten na, bemand door robots. De omgeving maakt deel uit van een onderzoek naar hoe bedrijven hun logistiek zo veel mogelijk kunnen automatiseren en hun logistieke planningen kunnen verbeteren en op elkaar af kunnen stemmen.

Optimalisatie logistiek

“We bieden de toeleverketen in de maakindustrie de mogelijkheid een slag te maken in productiviteit, doorlooptijd en supply chain kosten. Door de logistiek te automatiseren en planningen te optimaliseren zijn er minder handelingen en investeringen nodig, terwijl bedrijven aan de andere kant wel een snellere levertijd en een hogere productiviteit hebben”, aldus Erik Vermeulen, projectleider van het Fieldlab. “We bouwen kennis op over simulatie, integratie en IT-connectivity, supply chain orchestration en mobiele robots. Dit demonstreren we in de real-life testomgeving, die in het afgelopen jaar bij een van onze projectpartners is opgebouwd en we de afgelopen weken hebben verhuisd naar de Brainport Industries Campus.”

Meerdere maakbedrijven betrokken

In het lab zijn IJssel Technologie, Rubix, KMWE, Brainport Industries, TU/e en de Erasmus Universiteit de founding partners. Aangesloten als extended partners zijn Faes Packaging Concepts en Yaskawa en er wordt op dit moment al samengewerkt met innovatie technologie partijen in de keten zoals Grenzebach, MIR en Anylogic.

Lees ook: Technologisch is de wereld klaar voor AGV

 

Reageer op dit artikel