HomeAutomatiseringSiri: het complete overzicht

Siri: het complete overzicht

Siri is een gratis en open source apparaat dat je inmiddels in huis hebt of zeker als je nog niet zeker weet wat je met je telefoon wil doen. Er zijn verschillende toepassingen voor Siri, zoals berichten lezen, bellen, kijken naar tv-series of films, navigeren en meer. In dit artikel vind je alle informatie over Siri met tips om lekkere toepassingen te maken!

Siri: de stem van de toekomst (en van nu)

Apple heeft Siri-systeem voor mobiele telefoons aangekondigd. Het systeem is alleen te gebruiken met Apple-telefoons en is beschikbaar in zowel de iPhone als de iPad. Hiermee moeten we niet meer op naam en toenaam van onze telefoon bellen om informatie te halen over onze dag of afspraken. Siri kan ons bovendien helpen met het organiseren van een bezoek, reserveren van eten of drinken, chatten of surfen via internet.

Siri Nederlands sinds iOS 8

iOS 8 is de eerste versie van iOS die in het Nederlands kan worden gebruikt. De mogelijkheden voor Siri in het Nederlands zijn dan ook enorm uitgebreid. Hieronder vind je alles wat je moet weten over Siri in het Nederlands op iOS 8.

Siri kan nu onder andere:

  • Voer informatie in over hotels, winkels en attracties;
  • Gebruik haar interpretatiecapaciteit om iets te vragen over een film of tv-serie;
  • Kunstwerkopnamen bekijken of beluisteren met Spotify;
  • Eenvoudig kaarten bekijken in Google Maps of Waze.

iOS 9: Siri werd slimmer en sneller

iOS 9 is een uitgebreide updates, die Siri slimmer en sneller maakt. Hieronder staan de belangrijkste veranderingen op één rij:

  • Siri krijgt meer functies toegevoegd, zoals het bevelen van FaceTime contacten of Spotify liedjes aan te horen.
  • Siri kan nu ook online informatie vinden op websites zoals Wikipedia.
  • Siri onthoudt vaak recente gevraagde informatie, zodat je geen rekening hoeft in te vullen als je weer om een reservering vraagt bij een hotel of restaurant.

Siri sinds OS 15: dit zijn de nieuwe functies

Siri is algemeen beschikbaar in macOS 10.13.4 en iOS 12. Siri kan nu ook worden geïnterpreteerd dooraf twee apparaten: een Apple TV 4K of een iPad Pro. Hierdoor is Siri toegankelijk voor meer mensen dan ooit tevoren.

  • Siri kan worden geïnterpreteerd dooraf twee apparaten: een Apple TV 4K of iPad Pro.
  • Hierdoor is Siri toegankelijk voor meer mensen dan ooit tevoren.

Siri wordt belangrijker dan ooit, ook op de mac

In april maakte Apple bekend dat Siri belangrijker wordt dan ooit. Hiermee wil het bedrijf laten zien dat het programma altijd op de hoogte blijft van onze wensen en behoeften. Zo kan Siri nu ook afspraken maken, zoeken naar informatie, specifieke commando’s geven of berichten lezen. Er worden nog steeds genoeg mogelijkheden ontdekt voor Siri, wat deze alleen maar belangrijker maakt!

De HomePod is slimme siri speaker

De HomePod is een slimme, wifi-afhankelijke siri speaker. Het apparaat beschikt over twee tweeter en een basisspreker die je kunt gebruiken om berichten of muziek te beluisteren. Vanuit de HomePod kan je ook controleren of er nog iets aan de slag is in je huishoudelijke taken of in je dagelijkse agenda.

Video: Apple Special Event 2011 – Siri Introduction

Apple Special Event 2011 - Siri Introduction

Reviews

Gerelateerde berichten