HomeIoTThuis je wifi-signaal checken

Thuis je wifi-signaal checken

Naast dat je een goede internetverbinding nodig hebt om te kunnen surfen, is het ook cruciaal dat je thuis goed beschermd bent tegen ongevallen op de website. Zo kan je voorkomen dat je computer of mobiel afgeluisterd wordt door hackers. Lees hier tips over hoe je je wifi-signaal slechter kan maken.

Controleren van jouw wifi signaal

Het is belangrijk om goed te controleren of je thuis goede WiFi-signalen hebt. Hierdoor kun je vermijden dat je inoperabel loopt op je computer of tablet. Laatste tips om goed te controleren of je internetverbinding wel goed is:

  • Kijk naar de barraampjes van je router en pc: Als deze laag zijn, neemt het signaal af naargelang hoe vaak hij wordt gebruikt. Neem dan een paar minuten voorafgaand aan het gebruik van de computer en router even een kijkje in de barraampjes om te zien of alles nog in orde is.
  • Test alle apparaten die verbonden zijn met je netwerk: Je laptop, ipad, smartphone, stereo of speakers bijvoorbeeld. Probeer alle apparaten alsook hun accessoires (microfoon, USB-stick) aan te schermen door ze aan en uit te schakelen totdat er geen signal meer kan worden ontvangen vanuit hun connector.

Simpele manieren om sterkte wifi-signaal te controleren

Je kunt de wifi-signaalsterkte controleren door het signaal af te spelen via een apparaat zoals WiFinder of Antenna level Indicator (ALI). Deze apps laten zien hoe vaak jouw wi-fi lokaal is geactiveerd in relation tot andere plekken in huis of in de wereld. Hierdoor weet je precies hoe sterk het signaal is en kun je daarmee bepalen of er problemen bestaan.

Meet je wifi-signaal in dBm

Als je slechte internetverbinding ontdekt, kan het zijn dat je thuis nog steeds goed connected bent. Maar als je thuiswifi signaal in dBm oppeilt, dan ziet het er misschien anders uit. Hieronder vind je een aantal tips om dit te controleren:

  • Controleer of je router ook online gaat met de technologie ACK en NACK (Auto-Configure and Key-Up). Meestal is dit wel mogelijk, maar als niet kan kies je voor de technologie Smart Wi-Fi of beter nog voor de standaard WEP of WPA2-PSK. Je weet tenslotte altijd wat veiligheidsmaatregelen beschermt tegen inbraak van hackers en computerbezoekers!
  • Zet je router op een plek waar hij makkelijk blijft zien en leg hem zo in elkaar dat hij geen hinder veroorzaakt bij het openen van websitepagina’s of applicaties die over internet draaien. Zo voorkom je dat er trillingen ontstaan op het apparaat.

Video: Tips: zo verbeter je jouw wifi-signaal

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten