HomeCloudKoppelenAfstandsbediening koppelen Solcon

Afstandsbediening koppelen Solcon

Ben jij ook wel eens de afstandsbediening van je televisie of decoder kwijtgeraakt? Of heb je net een nieuwe afstandsbediening gekocht, maar weet je niet hoe je deze moet koppelen aan je Solcon apparaat? Geen zorgen, want in deze blogpost leggen wij stap voor stap uit hoe jij jouw afstandsbediening kunt koppelen aan jouw Solcon box. Zo kun jij weer heerlijk genieten van al jouw favoriete programma’s en films, zonder gedoe met losse kabels of onhandige knopjes op de tv. Lees snel verder en ontdek hoe makkelijk het is om jouw afstandsbediening te koppelen!

TV en afstandsbediening koppelen

Om je Solcon-afstandsbediening te kunnen gebruiken, moet je deze eerst koppelen met je TV. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Zorg ervoor dat je TV aan staat en op de juiste ingang (AV, HDMI of SCART) is ingesteld.
  2. Pak de zender (de donkere plastic zender met de antenne erop) en zet deze op een heldere plek in de buurt van je TV.
  3. Druk op de stand-byknop van de zender totdat het lampje knippert. Dit duurt ongeveer 5 seconden.
  4. Druk op een willekeurige toets van de afstandsbediening om ‘te leren‘. Je weet dat het gelukt is als het lampje constant gaat branden.

Verwijderen van de TV instellingen

Als u uw afstandsbediening kwijt bent of als deze kapot is, kunt u de TV-instellingen wissen en opnieuw beginnen. Dit is hoe het werkt:

  • Ga naar ‘Instellingen‘ in het menu van uw TV.
  • Selecteer ‘Algemeen‘.
  • Selecteer ‘Fabrieksinstellingen‘.
  • Bevestig dat u de TV-instellingen wilt wissen door op ‘Ja‘ te selecteren.

TV merk codes

Elke tv-fabrikant gebruikt een andere code voor zijn afstandsbedieningen. Deze codes kunnen worden gevonden in de handleiding van uw tv of op de website van de fabrikant. Als u weet welke code uw tv-fabrikant gebruikt, kunt u de afstandsbediening eenvoudig koppelen met uw Solcon- decoder.

Video: Afstandsbediening werkt niet of traag | Monteur Jordi helpt

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten