HomeCloudKoppelenDe handige SSH-beheertool gebruiken in Chrome OS

De handige SSH-beheertool gebruiken in Chrome OS

Chrome OS-gebruikers die een flexibele en gebruiksvriendelijke manier zoeken om hun besturingssysteem te beheren, hebben geluk. De SSH-beheertool is een handig hulpmiddel waarmee je elk Chrome OS-systeem kunt bedienen vanaf je Chromebook, zonder dat je gecompliceerde commandoregels nodig hebt. In deze artikel leer je hoe je de SSH-beheertool effectief kunt gebruiken!

Een SSH-verbinding toevoegen aan de Linux-terminalapplicatie

In de Linux-terminalapplicatie kun je een SSH-verbinding toevoegen met het commando ssh. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld op afstand wilt inloggen op een andere computer of server. Je kunt ook een alias toevoegen aan het commando, zodat je niet elke keer het volledige adres hoeft in te typen.

Uw nieuwe SSH-verbinding gebruiken

U hebt net een nieuwe SSH-verbinding gemaakt in Chrome OS. Gefeliciteerd! Hieronder vindt u een aantal handige tips over hoe u deze verbinding kunt gebruiken.

  • Zorg ervoor dat u op het juiste tabblad bent: Als u meerdere SSH-verbindingen hebt, wilt u er zeker van zijn dat u op het tabblad bent waarop de nieuwe verbinding staat. Dit doet u door naar het tabblad te gaan waarop de nieuwe verbinding is gemaakt en opnieuw te klikken op het pictogram van de verbinding in de taakbalk.
  • Controleer of alles goed werkt: Wanneer u een nieuwe SSH-verbinding maakt, wordt automatisch een uitvoeringsschijf gemaakt. Klik hiervoor op het pictogram van de uitvoeringsschijf in de taakbalk en volg dan de instructies op het scherm. Als alles goed werkt, ziet u een succesbericht.

Video: How to SSH to remote server on Chromebook

How to SSH to remote server on Chromebook

Reviews

Gerelateerde berichten