HomeGamingStadia Controller bedraad gebruiken

Stadia Controller bedraad gebruiken

Stadia is de nieuwste streaming-gamingdienst van Google, waarmee je games kunt streamen naar je favoriete apparaten. Maar hoe gebruik je de Stadia Controller, die bedraad of draadloos kan worden gebruikt? In dit artikel ontdek je wat je moet weten over het bedrade gebruik van de Stadia Controller!

Hoe het Stadia Controlemechanisme werkt

Het Stadia Controlemechanisme is een innovatieve manier van gamen die Google heeft ontwikkeld. Het werkt door de speler te laten gamen met een controller die ze via een USB-kabel aansluiten op hun computer of laptop. Daarnaast maakt het gebruik van de cloud om de game-ervaring zo soepel mogelijk te maken. Dit betekent dat je geen speciale hardware nodig hebt om games te kunnen spelen die op het Stadia-platform draaien.

Uw Stadia-controlemechanisme bedraad gebruiken

Als je Stadia Controller bedraad wilt gebruiken, heb je een USB Type-C-kabel nodig. Sluit de ene kant van de kabel aan op de stekker van je controller en plug de andere kant in op een poort op je Chromecast Ultra. Zorg ervoor dat je controller is ingeschakeld voordat je de kabel aansluit.

Je kunt ook een micro-USB-kabel gebruiken, maar dan moet je ervoor zorgen dat je controller bijgewerkt is naar firmwareversie 10.

Welk soort kabel gebruik ik?

Je kunt de Stadia Controller bedraad gebruiken als je een USB-C- of Micro-USB-kabel hebt. Als je een USB-A- of Lightning-kabel hebt, kun je deze ook gebruiken, maar je zult een adapter nodig hebben.

Problemen oplossen

  1. Als je Stadia Controller bedraad wilt gebruiken, moet je eerst de volgende stappen volgen:
  2. Zorg ervoor dat je de laatste firmware-update hebt geïnstalleerd. Je kunt controleren of je de meest recente update hebt door naar Instellingen te gaan en vervolgens naar Apparaatbeheer.
  3. Sluit de USB-C-kabel aan op de Stadia Controller en plug hem in op een USB-poort van je Chromebook of computer.
  4. Open de Stadia-app en ga naar Instellingen.
  5. Selecteer Controllers beheren en kies daarna Bedraad gebruiken.
  6. Als alles is ingesteld, zou je controller nu bedraad moeten werken!

Video: HOW TO USE STADIA CONTROLLER ON PC IN 70 sec. (WIRED)

HOW TO USE STADIA CONTROLLER ON PC IN 70 sec. (WIRED)

Reviews

Gerelateerde berichten